Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Bağdat ve Erbil ziyaretlerinin ardından bugün Ankara'da açıklamalarda bulundu.

Alevi, Başbakan Binali Yıldırım'ın heyetindeki bakanların Başika Kampı'nı ziyaret etmesinin programda olmadığını ve Türkiye'den açıklama beklediklerini söyledi.

Büyükelçi Alevi, Türkiye ile Irak arasında gerilim yaratan Başika Kampı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım'la birlikte Irak'a giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Başika Kampı'nda görevli Türk askerleri ile bir araya gelmesinin programda olmadığını söyleyen Alevi, "Türk tarafından bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz" dedi.

'MUSUL OPERASYONU BİTİNCE TÜRK ASKERİ BAŞİKA'DAN ÇEKİLECEK'

Alevi, Başika'daki Türk askerinin Musul operasyonunun ardından bölgeden çekilmesi konusunda uzlaşıldığını açıkladı.

Musul operasyonunun üç ay içinde sonlanacağını da ifade eden Alevi, "Başika çözülürse diğer işbirlikleri de görüşülür. Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

PKK'nin Şengal’deki varlığına ilişkin açıklamaları da değerlendiren Alevi,"Terör örgütlerinin komşu ülkeleri tehdit etmesine izin vermeyeceğiz, PKK dahil yabancı gruplara izin yok" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Sputnik)