Irak Ordusu, büyük bir kısmı IŞİD’in eline geçen Anbar Eyaleti’nde kontrolü yeniden sağlamak için geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi Ramadi’nin doğusundaki Habbaniye Askeri Üssü’nü ziyaret ederek operasyon hazırlıklarını yerinde inceledi.

Irak ordusu özellikle Ramadi’yi geri almak için uğraşırken, IŞİD militanları Bağdat’ın 70 kilometre batısındaki Felluce’ye doğru ilerlemeye başladı. IŞİD, eyalette tam kontrolü sağlamak ve sonunda da Bağdat’a ulaşmayı hedefliyor.

Irak ordusuna Şii milis güçleri de destek veriyor.

Irak ordusu ise kara operasyonlarını, hava bombardımanlarıyla destekliyor. Operasyonlarda hedef alının Felluce’deki çok sayıda IŞİD mevzisinin başarıyla imha edildiği, örgütün büyük zarar aldığı bildirildi.

Ürdün’ün batısındaki Ölü Deniz’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun gündeminde de IŞİD vardı. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Ramadi’nin gerekli desteği göremediği için düştüğünü ileri sürdü:

“Ben, kişisel olarak Irak silahlı güçlerinden, silah verilmesi için birçok talep aldım ancak onlara bu yardım hiç verilmedi.”

Ancak Allavi, IŞİD’i Irak’tan temizlemek için kararlı ve umutlu olduklarının altını çizdi.

IŞİD’in Ramadi’yi ele geçirmesinin ardından Irak ordusuna ait çok sayıda tank, top ve mühimmatın örgütün eline geçtiği tahmin ediliyor. (Euronews)