Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü General Yahya Resul Zubaidi, Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen milis güçlerinin Türkmenlerin yaşadığı Telafer'in IŞİD'den kurtarılmasında yer alacağını söyledi.

Telafer, Irak'ta Musul iline bağlı ilçe. Musul'un 60 km kadar batısında yer alan Telafer’de 220.000 civarındaki nüfusun %75'i Sünni ve %25’i ise Şii Irak Türkmenlerinden oluşuyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şiili milislerin Telafer'deki operasyonlarda yer alması durumunda karşılık verileceğini söylemişti.

Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü General Yahya Resul Zubaidi "Milis güçleri de operasyonda yer alacak. Zira savaş alanında önemli bir yere sahipler. Milisler IŞİD'in Musul ve Suriye arasındaki sevkiyat kanallarını kesecek" dedi.

Haşdi Şabi milis gücü ağırlığı Şiilerden oluşan bir milis gücü.

'MUSUL'DA IŞİD'E TAKVİYE GELMEDİ'

Zubaidi ayrıca, "Suriye'den Musul'daki teröristlere takviye güç geldiği konusu IŞİD tarafından yayılan bir dezenformasyon. Aksine, IŞİD militanlarının Musul'dan Suriye'ye kaçma girişimleri mevcut" ifadelerini kullandı. (Kaynak: sputnik)