iPhone 6 ses sorunu cihazlarda sıklıkla karşılaşılan problemler arasında yer alır. iPhone cihazlarda bazı nedenlerden dolayı ses arızaları meydana gelebilir. iPhone 6 hoparlör değişimi ne kadar? sorusu kafanızı kurcalayabilir, iPhone ses sorunu ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

iPhone cihazlarda zaman zaman ses problemi ile karşı karşıya kalınabilir. Ses sorunun çözümü oldukça basittir. iPhone 6 ses sorunu için öncelikle cihazdaki problemin tespit edilmesi gerekir. Böylelikle iPhone 6 ses arızası hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilir.

Bunun için yapabileceğiniz en doğru şey, doğrudan yetkili bir tamirciye ulaştırmaktır.  Teknotax olarak iPhone telefonlarınızın hangi model olduğuna bakmaksızın sorunu çözmeye gayret ediyoruz.

iPhone 6 Ahize ve Hoparlörden Ses Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?

iPhone cep telefonunuzun sesi olması gerektiği gibi çalışmıyorsa diğer bileşenlerin tamamı sıfır ayarında olsa bile cep telefonunuzdan istediğiniz performansı alabilmeniz mümkün değildir. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey, cihazınızın ses probleminin neden kaynaklı olduğunu tespit etmek gerekir. Bunun için uzmandan destek alabilir, cihazın problemi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.  

Yazılımsal Sorun

iPhone ses sorunundan bahsedebilmeniz için öncelikli olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmeniz gerekir. Örneğin; sorun hoparlörden mi kaynaklı incelemelisiniz. Bunun için de ilk kontrol etmeniz gereken şey cihazın yazılımıdır. Eğer siz yazılım güncellemesi yapıncaya kadar cihazınızda herhangi bir şekilde ses sorunu yaşamamışsanız muhtemelen sorun yazılımdan kaynaklıdır. Çünkü Apple dönem dönem yazılım güncellemesi yapmakta ve bazı cep telefonları bu yazılımları yükleyemediklerinden dolayı ses ya da farklı sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Eğer yazılım kaynaklı bir sorun görünmüyorsa bu durumda bakmanız gereken ikinci yer ise donanımdır.

Donanım Sorunu

iPhone cihazlarda bulunan hoparlör en hassas bileşenlerin başında gelir. Çok ince bir malzemeden yapıldığı için en ufak darbede bile zarar görebilir. Eğer hoparlör ya da farklı bir parçası darbe sonucu zarar görmüşse muhtemelen sorun bundan kaynaklıdır.

Donanım veya Yazılım Sorunu Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Cihazınızda neden olabilecek sorunlardan iki tanesini yukarıda belirttik. Genelde sorun bu nedenlerden dolayı yaşandığı için sorunun hangisinden kaynaklı olduğunu anlamak gerekiyor. Sorunun yazılımsal nedenlerini ve çözümünü yukarıda belirttik. Donanımsal olarak ise maalesef sizin yapabileceğiniz çok fazla bir şey yoktur. Cihazınızı Teknotax tamir merkezimize getirerek uzman personellerimize teslim etmelisiniz.

Teknotax, iPhone ekran değişimi, iPhone batarya değişimi, iPhone hafıza yükseltme, iPhone şarj sorunu ve iPhone anakart değişimi gibi pek çok hizmeti sunmaktadır. iPhone ses sorunu tamiri için bizimle https://www.teknotax.com/ adresinden iletişime geçebilirsiniz.