İnternet hız testi ile internetinizin hızını test ederek internet bağlantınızın kaç Mbps olduğunu ve bağlantı kalitenizi test edebilirsiniz.

İnternet Hız Testi Nedir?

İnternet hız testi diğer adı ile speedtest olarak bilinirken internetinizin indirme ve yüklemesini ölçerken aynı zamanda bağlantının hızını ve kalitesini de ölçmenizi sağlar. Genel olarak çıkan sonucun tamamı hız testine en doğru değerlerlerdir.

Hız testi internetinizin servis sağlayıcısının kullanmanız için size vermiş olduğu internet hızı üzerinden o an kullanabildiğiniz internet hızı ile birbirine olarak paralelliği üzerinden yapılır. Yani satın aldığınız hizmet üzerinden kullanmakta olduğunuz hizmete göre en yakın değerlendirme sonucu çıkarılır.

Veri gönderme hızı, gönderilip alınan verideki gecikmeler, internetinizin hızı ve indirme hızınız gibi birçok etkeni de birlikte değerlendirme olarak görebilirsiniz. Hız anlık olarak etkenlere bağlı olarak değişebileceğinden testinizi doğru yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

İnternet Hız Testi Nasıl Çalışır?

İnternet hızınız için öncelikle bulunduğunuz alan ve konumuz belirlenerek bu konum üzerinden en yakın sunucu üzerinden test yapılır. Ping üzerinden bir sinyal gönderilir ve sinyale cevap alındığında hız testiniz sonuçlanır. Bilgisayarınız veya testi yapmakta olduğunuz cihaz üzerinden iletişim kurularak veri indirme veya yükleme gibi diğer araçlarda ekranda belirir. İşlemlerin sonunda işleminiz sonuçlanır ve detaylı bir biçime ekranınıza gelerek hız testlerinin tamamı kullanıcı ile paylaşılır. Testinizi yaparken internetinizi kullanmamanız hız testinin çalışması için önemlidir.

İnternet hızınızı ölçmek için https://www.hiztesti.me adresini ziyaret edebilirsiniz.