Microsoft’un uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni işletim sisteminin kullanıma sunulmasına bir aydan az bir süre kala son detayları da belli olmaya başladı. Hem tablet hem telefon hem de bilgisayar sürümünde benzer bir deneyim yaşatmayı amaçlayan yeni işletim sistemi, herkes tarafından aynı anda yüklenemeyecek.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Windows 10 ilk olarak Microsoft’un Insider programına kayıtlı kullanıcılar tarafından 29 Temmuz’dan itibaren yüklenmeye başlayacak. Ardından Windows 10 için rezervasyon yaptıran (halen Windows 7, 8 ve 8.1 kullananlara böyle bir imkân veriliyor) kullanıcılar bu işletim sistemini yükleyebilecek.

Yaklaşık 1 milyar bilgisayarın Windows 10’a geçeceğini hesaplayan Microsoft, bu tarz bir düzenleme ile işletim sistemini deneyen Insider programına üye olanlara jest yapmış oluyor. Insider programına üye olanlarla sonradan Windows yükleyecekler arasında ne kadar bir süre olacağı net olarak bilinmiyor. Ancak birkaç saat ile birkaç gün arasında değişen bir zaman dilimi farkı olacağı öngörülüyor.

Kaynak: Al Jazeera