Bir süredir rekabetin yaşandığı canlı yayın platformlarına bir yenisi daha eklendi. Al Jazeera Türk'ün haberine göre; Twitter, Periscope adını verdiği yeni canlı yayın uygulamasını tanıttı. Şimdilik sadece iOS sürümü bulunan uygulama, internetin olduğu her yerden canlı yayın yapmayı sağlıyor.

Periscope aynı zamanda Twitter ile entegrasyon sağlayan bir uygulama. Yani kayıt edilen videolar Twitter üzerinden de rahatlıkla paylaşılabiliyor. Twitter, uygulamayı Ocak ayında satın almış ve kendi sistemine entegre etmek için çalışmalara başlamıştı.

Uygulama üzerinde kayıt edilen videolar belli kişilerin görmesi için kişiye özel hale getirilebiliyor. Ayrıca kimin bu videoları göreceğini kullanıcı belirleyebiliyor. İsteyen kullanıcılar için Twitter entegrasyonu da bulunan uygulama ücretsiz olarak iTunes üzerinden indirilebiliyor.

MEERKAT RAKİBİ

Kısa bir süre önce Meerkat isimli bir başka uygulama da canlı yayın alanına giriş yapmıştı. Twitter entegrasyonunda sorun yaşayan Meerkat da Periscope ile benzer özellikler sunuyor. Periscope’un Meerkat ile rekabet edebilmek için piyasaya sürüldüğü düşünülüyor. Sektörde birçok canlı yayın uygulaması bulunuyor. Bunların büyük bir çoğunluğunun da sosyal medya entegrasyonu mevcut.