Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter’ın İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ı hedef alarak tehdit ettiği paylaşımını “kurallarına aykırı bulduğu” gerekçesiyle kaldırdığını duyurdu.

PAYLAN NE DEMİŞTİ?

Paylan, 24 Nisan’ın yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz" demişti. Paylan açıklamasının devamında “106 yıldır Ermeni Soykırımı inkâr edildiği için, bu mesele başka meclislerin, başka devlet başkanlarının konusu olmaya devam etmektedir. Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız” yazmıştı.

ÖZDAĞ AÇIKÇA TEHDİT ETMİŞTİ

Ümit Özdağ ise bu paylaşımlar üzerinden Garo Paylan'ı hedef alarak, açıkça tehdit etti. Özdağ, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullanmıştı.

Özdağ’ın söz konusu tartışma yaratan paylaşımı yapılan şikâyetler sonucu Twitter tarafından incelemeye alındı ve ardından kaldırıldı.

Yaman Akdeniz, Twitter kararını kendi hesabından, “Milletvekili Ümit Özdağ'ın Milletvekili Garo Paylan'a Talat Paşa göndermeli yazdığı tehdit tweetini, Twitter şikayetler sonrasında kendi kurallarına aykırı buldu ve Özdağ'ın tweetini sildirdi” diyerek duyurdu.

Kaynak: Evrensel