Meerkat’e rakip olarak Twitter’ın iOS için iki ay önce çıkardığı Periscope, bugün itibariyle Android’e de geldi. iOS’teki tüm özelliklere sahip olan Android sürümünde, işletim sistemine özel farklı özellikler de yer alıyor.

Android için Google’ın material design prensiplerine bağlı olarak hazırlanan Pericope’un tasarım açısından iOS’ten ayrıştığı ilk göze çarpan farklılık. Bununla birlikte canlı yayına ara vermek zorunda kaldığınızda, Periscope Android uygulaması kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiren bir özelliğe sahip. Örneğin canlı yayın izlerken arandığınız ya da mesaj aldığınızda kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan “tekrar başlat bildirimi” seçeneğini görüyorsunuz.

Twitter’ın yeni haberin duyurusunu yaptığı resmi blog açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Periscope’u başlattığımızda, ışınlanmaya en yakın olacak ürünü geliştirmek istemiştik. Bunu kullanıcılara canlı bir video yayını sunma veya başlatmanın en iyi yolunu temin ederek gerçekleştirdik. Küçük bir startup olduğundan, ilk uygulamamız sadece iOS ile kullanılıyordu, fakat biz Android’de de yaşanabilecek bir Periscope deneyimi yaratmak için gerçekten sıkı çalıştık. Bugün Periscope’un artık Android’de de kullanılabileceğini duyurmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz!

4.4 (KitKat) ve üstü versiyonu kullanan Android sahipleri Periscope’u Google Play’den indirebilir. Android’deki Periscope, kullanıcılarının sevdiği her bir özelliğe sahip: Özel veya herkese açık yayınlar yapın, sadece takip ettiklerinizden yorum kabul edin ve kalp göndererek veya sohbet ederek bir yayıncıyla iletişime geçin. Sadece Android’e özel bir kaç özellik de bulunuyor:

Uygulama, Android kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği modern bir tasarıma sahip

Android kullanıcıları bildirim ayarları üstünde kontrole sahip. Bu bildirimler, Twitter’da takip ettiğiniz biri Periscope’ta ilk kez aktif olduğunda “İlk Yayın Bildirimi”, Periscope’ta takip ettiğiniz biri bir başkasının yayınını paylaştığında“Paylaşma Bildirimi” adıyla adlandırıldı.

Android’deki Periscope, yayın izlerken sizi biri aradığında veya size biri mesaj attığında kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan “Tekrar Başlat bildirimi” seçeneğini sunuyor.

Android’deki Periscope kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiriyor.

Yayıncının herhangi bir dosya yüklemesine gerek kalmadan, replay’ler kayıta alınır. Bu da yayıncılara zaman kazandırır ve telefondaki değerli telefon haznesini korumanıza yardımcı olur!”

Android için Periscope’u Google Play Store’dan indirebilirsiniz.