Bir süredir karşınıza çıkan “gezinti.com” adresi dikkatinizi çekmemiş olabilir; ancak özellikler TTNet kullanıcılarının bu sisteme dikkat etmesi gerekiyor.

TTNet’in internet kullanıcılarına sunduğu hizmetlerden biri olan Gezinti; aslında Google’ın Adwords sistemi gibi çalışarak sizin internet kullanım alışkanlıklarınızla ilgili kayıt tutup bir arşiv oluşturuyor.

Bu arşivdeki geçmişinizden faydalanarak da sizin ilgi alanlarınıza göre reklamlarla karşılaşmanızı sağlıyor.

Son derece masum görünen ve Google ile aslında zaten yapılmakta olan bu hizmetin şüphe çeken yanı ise TTNet’in neden böyle bir girişime ihtiyaç duyduğu ve kullanıcıların onayını almadan bu ekosisteme kayıt ediliyor olunması.

TTNet, internet kullanıcılarını herhangi bir bilgilendirme yapmadan ve kullanıcıların onayını almadan bu sistemin içine dahil ediyor ve gezindiğiniz sitelerle ilgili bilgileri toplamaya başlıyor. Bu da insanların gözünde acaba fişleniyor muyum? Benim hakkımdaki bilgileri ne yapacaklar? Neden bilgilerim saklanıyor gibi soru işaretleri getiriyor?

Karşınıza sık sık çıkan “Gezinti Servisi’ni kullanmak istiyor musunuz?” Pop-up’ında yer alan ve alışkanlıklarınızdan ve dalgınlığınızdan faydalanılmaya çalışılıyormuş gibi görünen EVET ve HAYIR cevapları da cabası …

Bu bilgilerin herhangi bir makamdan istenmesi haline TTNet’in de vermemeyi seçeceğini düşünmüyoruz haliyle…

GEZİNTİ SERVİSİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Eğer internet hizmetini Türk Telekom’dan alıyorsanız TTNet’in Gezinti Hizmeti adı verilen ekosisteminden çıkmak için ise yapmanız gereken ise “gezinti.com/hesabım” adresine giderek bireysel kullanım ve internet hattı için gezinti sisteminin “kapalı” konuma getirmek.

Kaynak : www.webtekno.com