Amerikan telefon ve internet iletişim sağlayıcısı Verizon hack'lendi.

Dünyanın en büyük veri sızıntılarından biri olarak adlandırılan saldırı, Verizon’un kurumsal müşterilerine bakan Verizon Business Solutions birimini hedefledi ve yaklaşık 1,5 milyon müşteriye ulaştı.

Evrensel’de yer alan habere göre, webrazzi.com'da yer alan habere göre, veri sızıntısını KrebsOnSecurity bloguna doğrulayan Verizon Business Solutions’ın maruz kaldığı saldırı ise müşteri bilgilerinin internetten satışa çıkarılmasıyla açığa çıktı.

Bu hafta başında sağlam bir siber suç forumunda Verizon’un 1,5 milyon müşterisine ait bilgilerin 100 bin dolardan satışa çıkarıldığını yazan blog, alıcıların dilerlerse 100 bin müşteri başına 10 bin dolar ödeyerek bu bilgileri parça parça satın alabileceğini belirtiyor.

Siber saldırganlar Verizon’ın web sayfasındaki güvenlik açıklarına ilişkin bilgileri de satabileceklerini söylüyorlar.

Verizon Business Solutions’ın bugün Fortune 500 şirketlerinin yüzde 95’inden fazlasıyla çalıştığı düşünüldüğü vakanın faturası epey bir yükseliyor.

Verizon’n iddiası, bazı müşterilerine ait temel iletişim bilgilerinin çalındığı yönünde ancak henüz şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.