Yılbaşında da YÖK'e saldırı düzenleyen muhalif hacker grubu RedHack yine YÖK'ü hedef seçti ve gece geç saatlerde sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamayla yapılan saldırıyı doğruladı.

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen grup aralarında gizli ibaresi bulunan binlerce dokümanı ele geçirdiklerini ve içlerinde YÖK'e yapılan ihbarlar dahil birçok dosyanın yer aldığını iddia etti.

RedHack, yılbaşı gecesi YÖK'ün resmi sitesine bağlı internet eğitim sayfası olan ide.yok.gov.tr'ye saldırı düzenlemiş ve kendi afişlerini yayınlamıştı.

YÖK BELGELERİNİ AÇIKLADI

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen RedHack, aralarında gizli ibaresi bulunan 60 binin üzerinde dokümanı ele geçirdiklerini açıkladı. Hala siteye erişim yapılamazken, RedHack YÖK'ün fişi çektiğini söyledi.

RedHack'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Eylemi, öldürülmesinin 17. yıldönümünde Metin Göktepe ve dün kaybettiğimiz maden işçilerine atfediyoruz" denildi.

Ele geçirilen bir belgede, Giresun Üniversitesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen makine ve teçhizatların alımı sırasında yapılan usulsüzlükler yer alıyor.

Gazi, Adnan Menderes ve Uludağ Üniversitesi'ne ait olan belgelerde, İstanbul Üniversitesi'nde 1.537.719.46 TL'lik muhasebe kayıtlarına girilmediği de ortaya çıktı.

Redhack ilerleyen saatlerde KPSS ile ilgili yolsuzluk belgelerini açıklayacağını duyurdu.

#REDHACKvsYÖK