Redhack sözcüsünün Best FM’de yayınlanan "Konuşan Türkiye" programından Sahra Aygün ile yaptığı röportajın ikinci bölümü yayınlandı.

Kamu vicdanını yaralamayan hiçbir olay karşısında eylem geliştirmediklerini belirten Redhack sözcüsü, “Yapmaya çalıştığımız şeylerin hiçbiri saldırı değildir. Söz hakkımızın elimizden alındığı bir ortamda meşru müdafaadır ”dedi.

İşte Redhack sözcüsünün yaptığı çarpıcı açıklamalar…

"TERÖRİST KİMDİR?"

Gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan RedHack sözcüsü, “Bizi terörist diye yargılıyorlarmış. Bu ülkenin Başbakanı BM Teröre Destek Verenler Listesi’nin 4 numarası Yasin El Kadı için ‘Yasin Bey’e kefilim, BM Yasin Bey’e terörist dedi diye terörist olacak değil ya’ diye isyan etmişti. Terör, içinde baskı unsurunu getirir. Bunu yapan biz miyiz, mevcut iktidarlar mıdır? Bunun cevabı çok orta yerde duruyor. 62 basın emekçisi kapkara bir ülke sicili olarak dünya kamuoyunda işlendi. Sami Menteş dünyanın en geç tutuklu gazetecisidir. Sami’nin suçu Hrant Dink cinayetinde savunmayı üstlenen avukatın şüpheli ölümünün üzerine gitmek ve açıkladığımız YÖK belgeleri üzerinden yaşanan yolsuzlukları soruşturmaya çalışmaktı. Sami ile ilgili alınacak karar emsal değil bir semboldür. Kâğıda “yurt sevgisi ormanla başlar” yazdığı için yargılanan Leyla varken, doğuştan sağır dilsiz İlhan Tahir’i 25 yılla yargılamaya kalkıyorlarsa, İlhan Cihaner, İsmail Ağa Cemaati’nin üzerine gittiği için terör örgütü üyesi olmakla yargılanıyorsa, aydınları, akademisyenleri, öğrencileri, işçileri hapishaneye tıkan insanlar şunun cevabını vermeli: Terörist kimdir?’ dedi.

‘HİTLERİN YAPTIĞI HER ŞEY YASALDI!’

Yasal tabiri üzerinden yapılacak yargıları, kanıları reddettiklerini söyleyen RedHack sözcüsü: ‘Bugün bizi terör listesinden çıkardılar, yarın tekrar alabilirler ama bu hiç umurumuzda değil.  Anneler Günü’nde anneler bu şekilde ağlıyorken, Roboski’nin, Uludere’nin 500 gündür hesabını soracak kimse yokken, Deniz Feneri’nin hesabını vermezken, Sivas 20 yılda zaman aşımına uğramışken hiç umurumuzda değil. Lütfen kendinize sorun: Gaziantep’te bombalı eylemde 20 küsur insan öldü, faillerini bulmuşlardı, o dava ne oldu? Afyon’da cephanelik patlamıştı, hayatını kaybeden 25 erin yanında 3 sivil vardı. O üç sivil kimdi? Akdeniz üzerinde düşen 2 uçağın hesabı sorulacaktı. Bu izahatları veren var mı? Bunları gördüğümüz için biz terörist olacaksak. ‘Evet biz teröristiz’. ‘Bu yaptığınız yasal mı?’ diye soruyorlar. Hitlerin yaptığı her şey yasaldı. Kafası kesilirken sakalına üzülenler cumhuriyetinde yaşamaktan bıktık. Erdal Eren, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan korkmadıysa, umutsuzluğa kapılmadıysa, bizim korkma geri adım atma lüksümüz yok. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, uslanmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘TEK KURUŞ KAZANCIMIZ YOK’

Eylemlerinde tek çıkarlarının yoksul insanların daha rahat nefes almasını sağlamaya çalışmak olduğunu ifade eden RedHack sözcüsü: “ Yaptığımız eylemlerden tek bir kuruş kazancımız, beklentimiz yoktur. Bizim adımızı kullanarak yardım, bağış isteyenlerin bizim onur ve emeğimiz üzerinde tepinmelerine izin vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

REDHACK ÜYELERİ NASIL İNSANLAR?

Tek avantajlarının kimliklerini açıklamamaları olduğunu belirten RedHack sözcüsü: “Bizim aramızda öğrenciler, emekçiler, üst düzey yöneticiler var. RedHack büyük bir ailedir. İnsanlar mahkeme kapılarında çürürken, haşere öldürür gibi kimyasal gazlara boğulurken bizim sokağa çıkmamamız mümkün değildir” dedi.

“KISA ÇÖP, UZUN ÇÖPTEN HAKKINI ALDIĞINDA EYLEMLERİMİZ BİTECEK”

Her adımlarını büyük bir stratejinin parçası olarak konumlandırdıklarının altını çizen RedHack sözcüsü: “3’ncü aşamaya yeni geçtik. 10’ncu aşamaya geldiğimizde sokaklar hacklenmiş, kısa çöp uzun çöpten hakkını aldığında bizim işimiz bitecek. 1 Mayıs’ta yolları yasakladılar, köprüleri kaldırdılar. Biz o köprüleri çoktan attık” ifadelerini kullandı.