Türkiye'nin en çok konuşulan aktivist grubu RedHack, Best FM’de yayınlanan programına konuk oldu.

Onları haklı bulan da var, terör örgütü diyen de…

RedHack sözcüsü grup hakkındaki bilinmeyenleri bu sabah ‘Konuşan Türkiye’ programından Sahra Aygün'e açıkladı.

İşte o röportajın satır başları:

1 Mayıs kutlamalarının iptal edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan RedHack sözcüsü, “…Halkına karşı örgütlenmiş bir devlet pratiği ile karşı karşıyayız. O yüzden isyan etmek meşrudur” dedi.

RedHack sözcüsü, Türkiye’deki işsizlik ve yoksulluk verilerine de dikkat çekerek;

“…Kuruluş tarihinde 18 Mayıs'ı, İbrahim Kaypakkaya’yı kendimize model almamız bizim için çok anlamlı” dedi.

Siber güvenlik konusuna da değinen ve “…Kamu Güvenliği Müsteşarlığı gibi önemli bir görevi Amerikalı bir yabancıya bırakırsanız devlet sırrından bahsedemezsiniz” diyen Redhack Sözcüsü, devletin siber güvenlik konusunda kifayetsiz olduğunu savundu.

“Biz önce insanız sonra sosyalistiz sonra hackerız sonra vs.vs. diye adlandırılmak istiyoruz” diyen Sözcü, ”Bizim kıblemiz insandır. Anti Kapitalist Müslümanlar ile bunun için omuz omuza verebildik. Biz dinin kötüye kullanılmasına karşıyız. Müslüman kardeşim abdest alacakmış; ibriğini, seccadesini, havlusunu benim ellerime teslim etsin, seve seve ona hizmet edeyim. Keza Musevi kardeşim ibadet edecekmiş, onun şamdanını mumunu biz getirelim” dedi.

Redhack sözcüsü Best FM’e yaptığı açıklamada kendilerine gösterilen sevgiden çok mutlu olduklarını çünkü tek onay mercilerinin halk olduğunu sözlerine ekledi.

Programın ikinci bölümü Best FM’de yarın sabah 09.00 itibarı ile ’Konuşan Türkiye’ programında olacak. (Medya Tava)

İlk bölümü de aşağıdan dinlenebilir: