Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer’den internet kullanıcıları sevindiren bir açıklama geldi.

DSL internet paketlerine iki yeni seçenek eklenmesine karar veren Tayfun Acarer, "İnternet servis sağlayıcılarının bu yeni paketleri tüketicilere sunmaya başlamasıyla internet kullanıcılarının paket seçenekleri artmış olacak" dedi.

Yapılan açıklamada ‘’16 Mbit/sn'ye kadar 50 GB AKN'li (Adil Kullanım Noktası) Limitsiz" ve "16 Mbit/sn'ye kadar 100 GB Adil Kullanım Noktası (AKN) Limitsiz" olmak üzere 2 yeni paket sayesinde kullanıcılara daha fazla alternatif sunulacak.

1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenleme internet servis sağlayıcıları tarafından uygulanacak. Bu paketlerin gazi şehit yakınlarına yönelik indirimli tarifelerinde onaylandığını belirten Acarer, bazı internet kampanyalarının süresinin uzatıldığını vurguladı.

Acarer, süresi uzatılan kampanyalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Toptan Al-Sat/IP VAE Yüksek Hızlı DSL İnternet Paketlerine Yönelik Satış Destek Kampanyası, Toptan Günlük ve Saatlik İnternet Kampanyası, ADSL/ADSL2+/VDSL Hat Dondurma Hizmeti Kampanyası, DSL Bağlantı Kampanyası, DSL Nakil Ücreti Kampanyası, ADSL Yeni Satış Kampanyası, Sadakat Kampanyası ve Günlük ve Saatlik İnternet Ücretsiz Kullanım Kampanyalarının uygulama süreleri 31 Mayıs 2014 tarihine kadar uzatıldı. Böylece internet servis sağlayıcılar tarafından Türk Telekom'dan toptan seviyede satın alınan internet erişim hizmetlerinde çeşitli katkı ödemeleri, erişim ücretleri ve bazı sabit ücretlerden muaf olma gibi servis sağlayıcılar lehine birçok avantaj sağlanmış oldu."

Türkiye’deki internet kullanımı penetrasyonunun yüzde 74’e yaklaştığına dikkat çeken Acarer, "Kurum olarak insanlarımıza makul fiyatlarla daha kaliteli hizmet sunulmasına büyük önem veriyoruz. Bu amaçla, internet kullanıcılarına sunulan hizmetlerde fiyat, hız ve limit seçeneklerini artıran kararlar aldık. DSL internet tarife paketlerine iki yeni paket daha eklenmesi ve kampanyaların uzatılmasına ilişkin kararlarımızla, Kurum olarak, tüketicilerin internet hizmetini daha makul fiyatlarla alabilmelerini, ülke genelinde internet kullanımının yaygınlaştırılmasını ve internet servis sağlayıcıları arasında rekabetin artırılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Türkiye’de 8,5 milyon sabit genişbant ve 24,5 milyon mobil genişbant internet kullanıcısı olmak üzere 33 milyona yakın internet kullanıcısı olduğu açıklamalarda aktarılan bilgiler arasında yer almakta.

Kaynak : http://www.webtekno.com/internet