Microsoft'un Hotmail'den Outlook'a geçiş sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Yazılım devi Outlook'un beta aşamasının tamamlandığını ve resmen Hotmail'in yerini aldığını duyurdu.

1997 yılında satın aldığı Hotmail ile internet kullanıcıları için önemli bir yer işgal eden Microsoft, Windows 8 ile birlikte taşları yerinden oynatmaya devam ediyor. Son olarak aylardır devam eden Hotmail'den Outlook'a geçiş sürecinde önemli bir aşama geride bırakıldı. Bugünden itibaren resmen hizmete giren Outlook.com ile kullanıcılar mail'lerini bu siteden kontrol edebilecek.

Ancak Hotmail kullanıcılarına bir müjdemiz de var. Kullanıcıların varolan Hotmail hesapları kapatılmayacak. Yani [email protected] e-postasındaki Hotmail adresinin kullanımına devam edilecek. Kullanıcılar sadece Outlook.com üzerinden de yeni tasarımıyla e-postalarını kullanmaya devam edecek ve ilerleyen aşamalarda Hotmail.com da kapatılıp yerini tamamen Outlook.com'a bırakacak.

Bugüne dek 60 milyon kullanıcıya ulaşan Outlook'ta kullanıcılar yeni hesap açabildiği gibi Hotmail adreslerini de bu adrese taşıyabiliyor.

NASIL GEÇİLİR?

Hotmail'de "Seçenekler" sekmesi altında "Outlook.com'a Yükselt" öğesini seçin. Hotmail oturumunuzu ve parolanızı yükselttiğinizde, kayıtlı e-postlar ve kurallar otomatik olarak yeni gelen kutunuza taşınır. Böylece bilgilerinizi kaybetmezsiniz.