Google teknoloji dünyasında çok ses getirecek bir uygulamayı gündeme getirdi.

Klavye aracılığıyla şifre girilmesi geleneğini değiştirmek için araştırmalar yapan Google içinde kablosuz bağlantı kurabilecek bir çip bulunan araçlarla bilgisayarlara bağlanma fikrini tartışmaya açtı.

Ocak ayında akademik bir makalede gündeme getirilen bu öneri, geçen ay Google’ın önde gelen güvenlik mühendislerinden Mayank Upadhyay tarafından ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

SİBER SALDIRILARIN ARTTIĞI DÖNEMDE

Google’ın amacı şifre yerine geçecek bir USB aygıt kullanmak. Makalede bu USB aygıtının yerini takıların alabileceği ifade edildi.

Aynı zamanda aksesuar olarak da kullanılabilecek bu aygıtlar son dönemde özellikle ABD’li şirketlere siber saldırıların arttığı bir dönemde gündeme geldi.

Google’un test ettiği cihazların kopyalanma ihtimali oldukça düşük statik şifreler içereceği ifade edildi.

Araçla bilgisayar arasında bağlantı kırılması zor şifreler içeren matematiksel bir bağlantı ile gerçekleşecek ve bir kere giriş yapıldıktan sonra hep hatırlanacak.

YÜZÜK PROTİPİ ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR

Upadhyay, şifrelerin yerine kullanılabilecek bir yüzük protipi üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Ancak yüzüğün nasıl çalıştığına yönelik detaylı bilgi vermedi.

Upadhyay bazı insanların yanlarında USB taşımak istemeyebileceği için böyle bir karar alındığını ifade etti. (cnbce.com)