Facebook yeni bir profesyonel internet ağı Facebook at Work ile iş dünyasını hedef almaya hazırlanıyor. Yeni siteyle, kullanıcıların kişisel ve profesyonel bilgi ve ilişkilerini birbirinden ayırabilmesi hedefleniyor.

Guardian muhabiri Facebook'un öncelikle, şirketlerin İletişim Teknolojisi sorumlularını, bu alana konulan bilgilerin rakiplerinin ellerine düşmeyeceği konusunda ikna etmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Facebook, kullanıcıların iş arkadaşları ve meslektaşlarıyla sohbet edebilecekleri, bilgi ve belge paylaşabilecekleri, iletişime geçebilecekleri Facebook at Work sitesi ile Google ve LinkedIn gibi ağlar ve mesleki iletişim sitelerini kullananları hedefliyor.

Çoğu şirket şu anda çalışanlarının işyeri bilgisayarlarından Facebook sayfalarına girişini engelliyor ama tabi akıllı telefonların yaygınlaşması insanların iş saatlerinde sosyal internet ağlarında vakit harcamalarını engellemeyi çok güçleştiren bir şey.

Guardian Facebook at Work sitesinin geliştirilmesi çalışmalarının bir kısmının Londra'da yürütüldüğü bilgisine de ulaşmış.

2004 yılında ABD'de Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından geliştirilen Facebook, geçtiğimiz Eylül ayında 1 milyar 350 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Bir yıl önce bu sayı 1 milyar 190 milyon idi.