Facebook, kullanıcı profilinde cinsiyet seçeneğini güncelledi. Güncellemenin ardından ABD'li kullanıcılar 'iki ruhlu' seçeneği de dahil olmak üzere toplam 49 farklı şekilde cinsiyet belirtme şansına sahip oldu.

Facebook, başta ABD'li kullanıcılarını hesaba katarak cinsiyet tercihlerinde güncellemeye gitti.

Şirket, AP haber ajansına verdiği bilgide, ABD'de bulunan 159 milyon aktif kullanıcının kendilerini ifade etme gücünü artırmak istediklerini belirtti.

Facebook yazılım mühendisi Brielle Harrison tarafından yapılan açıklamada, "Bu değişim birçokları için bir şey ifade etmeyecek. Öte yandan, çok azı için çok anlamlı olacak... Bazı insanlara sadece erkek veya kadın seçeneğini sunmak cesaret kırıcı oluyor. Ama artık bu durum ortadan kalkıyor ve kişilere cinsiyetlerini ifade etme şansı sunuyoruz" dedi.

California Üniversitesi'ne bağlı Williams Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, ABD'de cinsiyet değiştirmiş 700 bin insan yaşıyor.

Fox News'in haberine göre, Facebook'un yaptığı güncelleme ABD başta olmak üzere insan hakları örgütlerine de cesaret verecek. İnsan Hakları Örgütü, 2013 yılındaki araştırmasında ABD'deki en az 10 bin lezbiyen, eşcinsel veya biseksüel kişinin internetteki profillerde farklı cinsiyet seçeneği işaretlediklerini belirtti.

ABD’deki kullanıcılara sunulan 49 yeni seçenek şöyle: