Sosyalmedya.co’dan Nazlı Alan Facebook’ta oyun ve uygulama davetlerini engellemenin yollarını yazdı:

Facebook’ta oyun oynamak istesek bile bu hevesimizi kıran en önemli etkenlerden biri, oyun istekleri. Her gün Facebook hesabımıza girdiğimizde karşımıza çıkan bu davetler, bir süre sonra tamamen gereksiz ve yararsız bildirimler olarak görülebiliyor.

Aslında bu bildirimleri, Facebook arkadaşlarımızın, oyun oynarken diğer seviyeye geçebilmeleri için yardıma ihtiyacı olması nedeniyle alıyoruz. Oyun içerisinde diğer seviyelere geçmek isteyen ya da yeni haklar kazanmak isteyen arkadaşlarımız, bu yolla bizlere davet göndermeyi tercih ediyor; bu oyunlardan ve davetlerden hoşlanmayan kullanıcılar da bu durumda mağdur oluyor.

Üstelik bu davetler, sadece oyunlarla ilgili de değil; Facebook’ta oluşturulan birçok etkinlik daveti de mevcut. Bunlar da, kullanıcıları rahatsız eden, istenmeyen bildirimler arasında yer alıyor. Peki bu bildirimleri tamamen, kapatmak mümkün mü? İşte Facebook davetlerinden sonsuza kadar kurtulmanın yolları…

1. AŞAMA

Eğer bir etkinlik veya oyun daveti alırsanız, ilk olarak o bildirimi görmek için “Bildirimler” sekmesine tıklayın. Daha sonra, gelen davetin hemen sağında bir “X” işareti göreceksiniz.

“X” işaretine bastığınız zaman, Facebook size o davetin ismiyle ilgili gelen bildirimleri kapatmak isteyip istemediğinizi soruyor; bu durumda “Kapat” ya da Kapatma” seçeneklerinde kararınızı veriyorsunuz. Ancak bu geçici bir çözüm.

2. AŞAMA

Eğer bildirim engelleme konusunda daha da ileriye gitmek istiyorsanız, o zaman Facebook ayarlarında bazı değişiklikler gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunun için yine bildirimler sekmesine geliyor, sonra “Ayarlar” a giriyorsunuz.

Karşınıza gelen sayfanın solunda, “Engelleme” adlı bir bölüm mevcut. Bu kısmın içerisinde “Uygulama davetlerini engelle” ve “Etkinlik davetlerini engelle” şeklinde 2 ayrı bölüm göreceksiniz. Bu bölümlere girdiğinizde, seçtiğiniz arkadaşınızdan gelen herhangi bir etkinlik ya da oyun isteğini engelleyebiliyorsunuz. “Uygulamaları engelle” kısmından ise, engellemek istediğiniz uygulamayı seçiyorsunuz.

Her gün karşılaştığınız Facebook oyun ve etkinlik davetlerinden kurtulmak işte bu kadar kolay. Yine de Facebook’ta oyun oynamak istiyorsanız, biliyorsunuz ki bunun için davete ihtiyacınız yok; ama bir süre sonra siz de o davetleri gönderenlerden biri olabilirsiniz.

Kaynak: http://sosyalmedya.co/facebook-oyun-ve-uygulama-davetlerini-engellemek/