Facebook’ta ‘arkadaşlıktan çıkarılan kullanıcılar’ arasında zirveye ‘lise arkadaşları’ yerleşirken, önemsiz, uygunsuz, çok fazla ya da siyasi içeriklerin de arkadaşlıktan çıkarılma nedenlerinde başı çektiği açıklandı.

Colorado Üniversitesi’nde doktora öğrencisi Christopher Sibona‘nın 1077 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre insanlar en çok lise arkadaşlarını listesinden siliyor.

İkinci sırada sadece ortak ilgi ve zevkleri olan kişiler gelirken, üçüncü sırada iş arkadaşları geliyor. Eski sevgililer ise yüzde 8.8 oranında ‘arkadaşlıktan çıkar’ butonuna başvuruyor.

Sibona’nın daha önce 1137 kişi üzerinde yaptığı araştırma ise hangi tür içeriklerin arkadaşlıktan çıkarılmaya sebep olduğunu listeledi.

Bu sıralamaya göre önemsiz içerik paylaşımı başı çekerken, uygunsuz veya çok fazla içerik paylaşılması da ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Siyasi ve dini içerik paylaşanlar da arkadaşlıktan kolayca çıkarılanlar arasında.

Araştırmadaki bir diğer bilgiye göreyse yüzden 68.2 oranında arkadaşlık teklifi gönderilen kişi, o arkadaşını listesinden siliyor. (diken)