Geçtiğimiz günlerde tasarım değişikliğine giden Facebook, bu defa da hashtag özelliğini siteye uyarlayarak kullanıcılarına ilgilerini çeken içeriklere ulaşabilme imkânı sunacak.

Twitter ile özdeşleşen hashtag uygulaması konuşulan konuların etiketlenmesini sağlıyor. Bu sayede konuşan konular tek bir hashtag altında toplanabiliyor.

The Wall Street Journal’da yayınlanan habere göre Facebook, mikroblog sitesi Twitter’da da kullanılan hashtag özelliğini kendi sitesinde de kullanmaya hazırlanıyor. Facebook’un sahip olduğu Instagram’da da sıkça kullanılan özellikle birlikte, kullanıcılar konu ya da sohbetlerin başına “#” işareti yerleştirerek, konuların ve sohbetlerin çok daha rahat bir şekilde takip edilmesini sağlayacak.

Facebook hashtag özelliğiyle birlikte kullanıcılarına arkadaş listelerinde olmayan diğer kullanıcılarla daha fazla etkileşim kurma olanağı da sunacak. Bilindiği gibi Twitter ve hashtag özelliğine sahip diğer sitelerde, kullanıcının diğer kullanıcıların paylaşımlarını takip etmesi için arkadaş listesinde yer almasına gerek olmamasına karşın, Facebook bu uygulamayı tam olarak oturtabilmiş değil.

REKLAM GELİRLERİ ARTACAK

Uygulamanın bir diğer artı yönü ise Facebook’un reklam gelirlerine dayalı ekonomisini iyice kalkındıracak olması. Son dönemde iyiden iyiye reklam gelirlerine dayalı bir sistemi benimseyen sosyal medya devi, bu yeni hamleyle birlikte markalara hedef kitlelerine çok daha rahat ulaşma imkânı tanıyacak. (bthaber.com)