Facebook, Türkiye'de ayrımcılığa karşı mücadele eden Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi'nin ve Ötekilerin Postası adlı muhalif haberler yayınlayan grubun sayfalarını engelledi.

2007 yılından bu yana yayın yapan ve 48 bin takipçisi olan Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girşimi'nin sayfasının kapatılması girişim tarafından protesto edilirken, sayfanın yeniden açılması istendi. 13 Ocak 2013'ten beridir adminlere kapalı olan sayfanın, uyarı ve gerekçe gösterilmeden kapatıldığı belirtiliyor.

Kürt siyasi tutukluların başlattıkları açlık grevleri sürecinde "Açlık Grevi Postası" olarak yayına başlayan ve açlık grevlerinin son bulmasının ardından "Ötekilerin Postası" olarak devam eden milliyetçilik ve ırkçılık karşıtı bir diğer sayfa olan 'Ötekilerin Postası' da facebook'un bu sansürüne maruz kaldı.  

16 bini aşkın takipçisi olan bu sayfanın adminleri ise yaptıkları açıklamada Facebook'un bu sansürünü delmek için otekilerinpostasi.org adlı bir site kurduklarını ve yakında daha profesyonel bir şekilde yayına başlayacaklarını açıkladılar.