Antalya'da bir avukatın şikayeti üzerine IŞİD yanlısı operasyon haberleri ve şiddet içerikli görüntülerin yayınlandığı Facebook sayfası kapatıldı.

Avukat Muhammed Sincar, M.B.'ye ait sayfada IŞİD'in operasyonları ve öldürülen kişilere ait fotoğraf ve görüntülerle, IŞİD yanlısı paylaşımlarda bulunulması nedeniyle sosyal paylaşım sitesi Facebook'a şikayette bulundu. Sayfada nefret ve şiddet içerikli söylem ve görüntüler paylaşıldığını ve bunun kapatılması gerektiğini belirten Avukat Sincar'a Facebook'tan olumsuz yanıt geldi. İkinci defa da olumsuz yanıt alan Sincar, şikayetini üçüncü kez tekrarladı. Avukat Sincar'ın bu denemesi üzerine Facebook yönetimi, M.B.'nin  sayfasında nefret söylemine yer verdiğini ve topluluk standartlarını ihlal ettiğini belirlediklerini, bu nedenle sayfayı da kapattıklarını bildirdi.

Avukat Sincar, “Sürekli tahrik edici, kışkırtıcı, onların dışındaki tüm insanların kafir diye öldürülmesi ve bütün bunların paylaşılmasını rahatsız edici bulduğum için şikayet ettim" dedi.