Salih Kural / Sosyalmedya.co

BitDefender’ın yayınladığı geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı test sonuçlarına göre, Windows 8 yıl içinde siber suçlarda en çok kullanılan 100 zararlı ailesinden sadece %15‘inin yayılmasına izin veriyor. Yani Microsoft’un yeni işletim sistemi zararlılara karşı %85′lik bir başarı yakalamış durumda.

Eğer daha güvenli bir işletim sistemi istiyorsanız, öncelikle Windows Defender’ı kapatmamanızda ve mutlaka bir antivirüs yazılımı desteği şartıyla Windows 8′e geçmenizde fayda var. Ancak işletim sisteminizi değiştiremediğiniz durumlarda da bilgilerinizin güvenliğini sağlamanız mümkün. Bunun için haliyle yine başvurmanız gereken birincil yöntem iyi bir antivirüs yazılımını bilgisayarınıza kurmak olacaktır.

Sisteminizi dış tehlikelere karşı korumak için illa ki ücretli bir antivirüs programına sahip olmak zorunda değilsiniz. Üst düzey olmasa da temel çapta güvenliğinizi sağlayabilecek başarılı ücretsiz yazılımlar da mevcut. Ancak bu durumda hangi ücretsiz yazılımları tercih ettiğiniz daha çok önem kazanıyor.

Eğer hangi ücretsiz antivirüs yazılımı kullanmanız gerektiği konusunda kolayca karar verecek kadar bilgi sahibi değilseniz, sizin için hazırladığımız listeye göz atarak hem bir fikre kavuşup hem de seçtiğiniz bir anivirüsü bilgisayarınıza indirip kurabilirsiniz.

Avast Free Antivirus >>>

Ücretsiz antivirüsler arasında popüler olan Avast, kullanıcıların her türlü zararlı yazılıma karşı tercih edebilecekleri programlardan biri. Son dönemde özellikle güvenlik konusunda bazı yeniliklerle kendini geliştiren Avast, bulut tabanlı koruma, uzaktan erişim desteği gibi yönleriyle dikkat çekiyor.

Sağladığı güvenlik avantajına kıyasla performans açısından rakiplerinin gerisinde kalan Avast, yüksek sistem kaynağı tüketimi ve yavaş tarama gibi dezavantajlara da sahip.

Microsoft Security Essentials >>>

Microsoft’un virüs, spyware ve diğer zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan programı Security Essentials, sürekli güncellenen yapısı ve sağladığı kolay kullanım ile öne çıkan ücretsiz antivirüslerden. Kullanıcıların kafasını karıştırmayan, üstelik sistem kaynağını da tüketmeyen bir antivirüs olan Microsoft Security Essentials, bu özellikleriyle iyi bir alternatif konumunda.

Zararlı yazılımları tespit etme ve yok etme konusunda ücretli yazılımlar kadar başarılı olamasa da Microsoft Security Essentials, varsayılan antivirüs uygulaması olarak Windows’lu bilgisayarlar için gayet yeterli bir güvenlik çözümü sunabiliyor.

Avira Free Antivirus >>>

Ücretsiz antivirüs programları arasında yaygın olan Avira, zararlı yazılımlara karşı aktif koruma sağlıyor. Yeni versiyonlarıyla birlikte kolay kurulum ve kullanım özelliği daha da geliştirilen Avira Free Antivirus, arkada sessiz sedasız çalışan ve sistem kaynaklarını tüketmeyen bir güvenlik yazılımı arayan kullanıcılar için ideal.

Tarama ve temizleme konusunda da azımsanmayacak bir başarıya sahip Avira’yı hızlı olması ve otomatik güncellemelerle zararlı yazılımlara karşı sisteminizi koruyabilmesini nedeniyle tercih edebilirsiniz.

AVG AntiVirus Free 2013 >>>

Kullanıcılar arasında en çok bilinen antivirüs çözümleri arasında yer alan AVG Antivirus, 2013 sürümüyle birlikte daha geniş bir kesime hitap ediyor. Zira zararlı yazılımların tespiti konusunda kendini geliştiren yazılım, sık ve otomatik güncellemesiyle de yüksek güvenlik sağlıyor.

Artık performans konusunda da geçmişteki versiyonlarına nazaran önde olan AVG AntiVirus Free 2013, arka planda sistemi yormayan bir özelliğe sahip. Yazılım ayrıca antivirüsle birlikte sunduğu araç çubuğuyla ekstra güvenlik yaratıyor.

Panda Cloud Antivirus >>>

Diğer antivirüs programlarına kıyasla bulut tabanlı olması Panda Cloud Antivirus, bilgisayarınıza kurduktan sonra arka planda sistemi yormadan çalışarak işini yapan bir yazılım niteliğinde. Üstelik Panda Cloud Antivirus bunu zararlı tespit etme ve temizlemede dikkat çekici seviyede bir güvenlik sağlayarak gerçekleştirebiliyor.

Bulut teknolojisiyle çalışan yazılım, dolayısıyla güncelleme gereksinimini de bir anlamda ortadan kaldırıyor. Arayüzüyle de başarılı bir antivirüs olan Panda Cloud, internete bağlı kaldığınız sürece güvenlik konusunda size yeterli gelecektir.

Ad-Aware Free Antivirus+ >>>

Ad-Aware Free yeni bir logo, yepyeni bir arayüzle geçtiğimiz haftalarda bir değişim geçirdi. Daha kullanışlı bir antivirüs yazılımı haline gelen Ad-Aware Free Antivirus+, güvenlik konusunda rakiplerinin gerisinde kalmıyor, antispyware tecrübesini ise artı olarak hanesine ekliyor.

Buna karşın ücretsiz olan bu yazılımın bazı işlevler konusunda eksik kalması rakiplerine karşı elini zayıflatan ana etkenlerden. Diğer yandan antivirüs alanına yeni girmiş bir ürün olarak halen bazı soru işaretlerini de barındırıyor.