Sanal asistanlardan hangisinin daha akıllı olduğunu anlamak için bir test yapıldı.

Bu test için hazırlanan 4 bin 950 soru, büyük şirketlerin sesli asistanlarına soruldu.

Amazon Alexa, Apple Siri, Google Assistant ve Microsoft Cortana’nın yer aldığı testin sonucunda en akıllı sanal asistan belli oldu.

EN AKILLI SANAL ASİSTAN GOOGLE ASSİSTANT SEÇİLDİ

Sorulan sorulardan sonra bu soruları şu şekilde değerlendirdiler: Asistan sözlü cevap verdi mi? Cevap, Bilgi Grafiği gibi bir veritabanından mı kaynaklandı? Cevap Vikipedi gibi bir üçüncü parti kaynaktan mı geldi? Asistan soruyu anlamadı mı? Asistan soruyu anladı, ama doğru cevap veremedi mi? Bu sorulara göre en akıllı sanal asistana karar verildi.

Dört sanal asistan da akşam yemeği rezervasyonu ayarlayıp alarm kurabiliyor. Fakat bu testin asıl amacı en çok bilginin hangi asistana sahip olduğunu anlamaktı.

Genel olarak bakıldığın bu testin galip geleni Google Assistant olurken, Google Assistant’ı sırasıyla Microsoft Cortana ve Amazon Alexa takip etti. Sıralamadaki en son sırayı ise Apple’ın sanal asistanı Siri aldı.

2017 sonuçlarına bakılacak olursa Cortana’nın fazlasıyla geliştiği görülüyor. Geçen yıl yapılan testlerde soruların yüzde 86’sını doğru cevaplayan Cortana, bu sene yapılan testte bu değeri yüzde 92’ye çıkarmış durumda. Siri’nin ve Alexa’nın ise gittikçe gerilediği görülüyor.

Kaynak: Shiftdelete