Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları’nın gözaltına alınmasından sonra tepki ve protesto gösterilerinin önüne geçmek için sabit ve mobil internet hatları yeniden kesildi.
 
Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'ın da bulunduğu birçok ilde dün mobil ve sabit internet hatlarında yaşanan internet kesintisi 22.00 sularında sona ererken, sabah erken saatlerde yeniden kesinti başladı.
 
Turkcell, Vodafone ve TürkTelekom internet hatları sabah saatleri itibariyle erişime kapalı. Sabit internet hatları da hizmet vermezken kesintiler dün sosyal medyada büyük tepki ile karşılanmıştı.
 
İnternet kesintisinin hiçbir teknik ve altyapı sorunuyla alakalı olmadığı, kesintinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasından sonra yaşanması muhtemel tepki ve gösterilerin önüne geçmek için hükümetin talimatıyla yapıldığı değerlendiriliyor.  
 
Erişim sıkıntısının nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Daha önce de 24'ü DBP'li 28 belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandığı 11 Eylül 2016 tarihinde aynı şekilde bu illerde internete erişimde sıkıntı yaşanmıştı. (Kaynak: DİHA)