Çocuklara kod yazmayı öğreten CoderDojo atölyeleri artık Türkiye’de. 6-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlere ücretsiz olarak bilgisayar programlama dili öğreten CoderDojo, çocuklara temel seviyede CSS, Scratch, Python ve HTML programlama dillerini öğretiyor.

CoderDojo’nun hikayesi ise oldukça ilginç. 2011 yılında İrlanda’da iPod Nano’nun hacklenmesi ile başlıyor. O zamanlar 17 yaşında olan James Whelton, iPod’u hacklediğinde daha küçük öğrenciler de tabir-i caizse “abi bizim de elimizden tut” demeye başlıyorlar ve Whelton “tamam, size de kod yazmayı öğreticem toplanın boş bir sınıfta” diyor. Ve ilk başta bir kulüp olarak temelleri atılan CoderDojo, şu anda dünya çapında bir etkinlik olmuş.

Yazılım konusunda uzman gönüllüler tarafından verilen kurslarla CoderDojo buluşmalarında küçük yaştaki çocuklara yazılım dünyası ile buluşma imkanı sunuluyor.

Türkiye’de ise CoderDojo organizasyonunu kurma ve yaygınlaştırma misyonunu Patrick Bosteels ve Neşen Yücel’in kurduğu Stage-Co tarafından üstlenilmiş. Şimdiye kadar İstanbul’un farklı yerlerinde yapılan organizasyonun bir sonraki etkinliği 12-13 Nisan tarihlerinde İzmir’de yapılacak.

Kaynak : www.webtekno.com