Twitter'da Tayyip Erdoğan'a 'yandaş' olarak bilinen ve muhalifler hakkında hakarete varan mesajlar yazan bazı ünlü AKtroll hesapları için bir havuz oluşturulduğu ve bu havuzdan hesap sahiplerine maaş bağlandığı iddia edildi.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; Sabah ve atv satışı için oluşturulan havuzun bir benzeri AKtroll hesapları için oluşturuldu. Bu hesap sahiplerine; söz konusu havuzdan ücret dağıtıldı. Ücret tutarları ise değişiyor. Örneğin yeni başlayan bir AKtrollün ücreti 800 liradan başlıyor. Meşhur hesapları yöneten bazı AKtrollerin aldığı ücretler ise 4 bin liraya kadar yükseliyor.

BAZI TROLLERE KADRO VERİLDİ

Bazı AKtrollere ücret ödenirken, bu konuda isim yapan ve başarılı olan bazı troll hesapların sahiplerine de kamuda kadro verildiği iddia edildi.

Bu kadrodan en son yararlanan kişilerin başında ise “Gizli Arşiv”in şifresine sahip 'yandaş' gazeteciler arasında yer alan İ.K. olduğu öne sürüldü. Habere göre; 'yandaş' medya kuruluşlarında uzun süre ekonomi muhabirliği ve yöneticiliği görevinde bulunan İ.K.’nın bir süre önce “Gizli Arşiv” isimli sahte hesap tarafından 'adeta transfer edildiği' bildirildi.

Son dönemde, Gizli Arşiv isimli Twitter hesabından yapılan, BDDK, SPK ve İMKB yöneticileri hakkındaki vatan haini suçlamalarının da, yeni transfer edilen trol tarafından yazıldığı öne sürüldü.

Yine Taraf'ın haberine göre; Gizli Arşiv’in dev transferinin, mesajları kendi cep telefonu üzerinden gönderirken, yakın çevresine de Gizli Arşiv isimli hesabın kendisine ait olduğunu itiraf etmekten çekinmediği kaydedildi. Ekonomi bürokratlarını “vatan haini” ilan eden mesajları atan İ.K.’nın kısa bir süre önce, bir kamu kurumuna müşavir olarak atandığı da iddia edildi.

ESAT Ç.'Yİ DEŞİFRE ETMİŞTİ

Hüseyin Özay'ın 'Twittergate' başlığıyla yayımlanan seri haberlerinde, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesini kötüleyen 'Gizli Arşiv' adlı hesaba Başbakanlık binasından girildiği ve hesaba Çankaya Köşkü'nden M.K. adlı 'köstebeğin' bilgi aktardığı iddia edilmişti.

Ayrıca Twitter'ın ünlü AKtrollerinden Esat Ç.'nin de AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun ekibinde yer alan 23 yaşındaki E.B.U. olduğu öne sürülmüştü