Uluslararası Af Örgütü, Gezi eylemlerinde attıkları tweet’ler yüzünden yargılanan 29 kişinin 21 Nisan‘da görülecek 2′inci duruşmasına dünya çapında dikkat çekmek için Twitter’da kampanya başlattı. Örgüt, kampanyaya destek vereceklere üç yöntem önerdi:

RETWEET ÇAĞRISI

İlki, ‘halkı isyana teşvik‘ten yargılanan ve üçer yıl hapsi istenen 29 kişiden Özgün Er‘in, (@ozquner) aleyhine delil olarak kullanılan “Yağmur altında direniyoruz haydi İzmir Gündoğdu’ya! #direnizmir #direngeziparkı #izmirdegezi“ tweet’inin retweet’lenmesi.

#dropthecharges (suçlamaları düşürün)

İkincisi, #IzmirTwitterCase (İzmir Twitter davası) ve #dropthecharges (suçlamaları düşürün) etiketlerini kullanarak tweet atarak 29 kişiye destek verilmesi.

ERDOĞAN’I BİLGİLENDİRİN!

Üçüncü yöntemse, Başbakan Tayyip Erdoğan’la ilgili. Zira Erdoğan bu davada tek mağdur olarak yer alıyor. Af Örgütü de bu nedenle, Erdoğan’ın hesabına, aynı etiketlerle tweet atılması çağrısında bulundu. Erdoğan’ın, ‘twitter üzerinden bilgi paylaşılmasının’, ‘polis şiddeti karşısında twitter üzerinden yardım istemenin‘ ve ‘polis şiddetine karşı barışçıl gösteri çağrısı yapılmasının’ suç olmadığı konusunda bilgilendirilmesi istendi. (diken)