Facebook, Photoshop’un kaynak kodu dahil olmak üzere en az 38 milyon Adobe kullanıcısının şifrelerini çalan hacker’lara karşı kullanıcılarını uyardı.

Adobe’da hesabı bulunan kullanıcılarından en kısa zamanda şifrelerini değiştirmeleri isteyen Facebook, hacker’ların elde ettikleri şifreleri Faceook’ta da kullananıyor olabileceğini belirtti.

Facebook mühendislerinin, muhtemel riskin önüne geçmek için kamuya açık veri tabanındaki milyonlarca Adobe hesap bilgisini kontrol ettiği bilgisi verildi. Eğer Adobe hesabıyla Facebook hesabı eşleşirse, bu kullanıcılara otomatik olarak uyarı mesajı gönderiliyor ve kullanıcılardan şifre değiştirmeleri isteniyor.

Krebs on Security sitesine açıklama yapan bir Facebook yetkilisi, şifrenin sıfırlanması sürecinde Facebook kullanıcılarının işlemlerini kimsenin göremeyeceğini belirtti ve dışarıdan bir tehdit olsa da güvenlik garantisi verdi.

Adobe, Ekim sonunda yaptığı açıklamada hacker saldırısı sonucu en az 38 milyon kullanıcının bilgilerine erişildiğini, Photoshop yazılımının da kaynak kodunun çalındığını duyurmuştu. Hacker’ların, çalınan şifreleri kullanması yanı sıra Photoshop’u kopyalama riski de bulunuyordu. (NTV)