Ülkemizde yaklaşık olarak 40 milyon gibi devasa bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram için çok fazla merak edilen konu bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise instagram hesap silme nasıl yapılır? Sorusudur. Bu sorunun sorulmasında yatan temel sebep ise hesabınızı kapatmak için kullanıcılar diğer sosyal ağ uygulamalarında olduğu gibi profil ayarlar sekmesini kullanarak hesaplarını kapatabilirken instagram uygulaması için böyle bir durum söz konusu değildir. Peki hesabınızı nasıl sileceğinizi öğrenmek ister misiniz?

İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Eğer herhangi bir nedenden ötürü instagram hesabını temelli olarak silmek istiyorsanız bu işlemi mobil uygulama içerisinden gerçekleştiremezsiniz. Bunun için bilgisayar üzerinden instagrama erişim sağlamanız gerekmektedir. Sırasıyla uygulamanız gereken adımları anlatmak gerekirse ilk olarak instagram.com adresine bağlanın ve hesabınızla oturum açın. Ardından https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ linkini kopyala yapıştır yöntemiyle tarayıcıya yapıştırın. Tarayıcı adres çubuğuna bu adresi yapıştırdıktan sonra karşınıza neden hesabınızı silmek istiyorsunuz şeklinde bir soru gelecektir. Bu soruyu cevapladıktan sonra instagram size şifrenizi soracaktır. Şifrenizi girdikten sonra bir uyarı metni yansıtacaktır. Hesabınızı kurtarmanız için gerekli bir süre tanıyacaktır. Bu ortalama 30 gün olmaktadır. Eğer 30 gün içerisinde hesabınıza tekrardan giriş yaparsanız hesabınızın silinme işlemi ortadan kalkacaktır. Eğer 30 gün içerisinde herhangi bir giriş yapmazsanız sistemden bilgileriniz tamamen silinecektir. Böylece instagram hesap silme nasıl yapılır? Sorusunun cevabını öğrenmiş oldunuz.

Eğer silme işleminde kesin kararlıysanız size öncelikli olarak bir uyarımız bulunuyor. Hesabınızı silmeden önce tüm verilerinizi arşivlemenizi öneririz. Bir gün hesabınızı sildiğiniz için pişman olur ya da verileri kurtarmak isterseniz bu arşiv sayesinde paylaşımlarınıza yeniden ulaşabilirsiniz. Bunun için mobil uygulama ya da tarayıcı üzerinden hesabınıza bağlanın. Profilinize tıklayın. Ardından ayarlar sayfasını açın. Ayarlar sayfasında Gizlilik ve Güvenlik adında bir menü seçeneği olacaktır. Bu kısma tıkladıktan sonra Hesap Verileri başlığında İndirme Talep Et yazısına tıklayarak tüm paylaşımlar, hikayeler, profil bilgileri için size bir dosya hazırlanacaktır. Bu dosya indirme linki oluşturulduktan sonra indirmeyi tamamlayın ve arşivini yedekleyin. Bu yedekleme sonrasında hesabınızı rahatça silebilirsiniz hem de hiç veri kaybı olmadan.

İnstagram Hesap Silinme Nedenleri

Birçok instagram kullanıcısı kısa sürede hesap verilerinin yukarılara gitmesi için hizmeti sağlam olmayan siteleri instagram takipçi satın al gibi kelimelerden bulup hizmet satın almaktadır. Piyasada bu işi yapan çok site olduğu gibi birçoğu da sahte veya bot hesaplarla hesabınıza veri yükseltme işlemi gerçekleştirmektedir. Bunlar takipçi artışı vs. gibi işlemlerdir. Bu tür sahte durumların algılanması durumlarında hesap otomatik olarak silinebilmektedir. O nedenden ötürü biz gibi kaliteli ve gerçek hizmet veren siteleri bulmak bazen zorlu olabilmektedir. Bunun dışında bizi tercih etmeniz için bir diğer sebep ise instagram ucuz beğeni konusunda gerçekten piyasada en uygun fiyatlı hizmeti bizim sağlamamız sizin için iyi bir tercih olacaktır.

Kaynak: https://www.gotakipci.com/