Aralarında kolları olmayan, felçli ve yatalak olan 400’ü ağır 905 hasta tutuklunun bulunduğuna dikkat çeken insan hakları savunucuları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklu olan Ömer Faruk Kavurmacı’nın özel hastaneden aldığı raporla tahliye edilmesini hatırlatarak, hukukun herkese eşit uygulanmasını istedi.

dihahaber'de yer alan ahbere göre, hasta tutukluların koşullarının iyileştirilmesine dair devletin bir özel politikası olmadığının altını çizen Çiçek, “ATK’nin raporlarının hazırlanmasında ATK hantal bir yapıya sahip olduğu için rapor alma yöntemleri ve raporların çıkması oldukça gecikiyor. Bu süre içerisinde hasta olan mahpus, ağır hastaya dönüşüyor. Biz özel hastanelerden alınmış raporların da dikkate alınması gerektiğini söylüyoruz. Özel hastanelerden alınan raporların örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın rahatsızlığından dolayı tahliye talebi kabul edildi ve mahkemece serbest bırakıldı. Aynı durum diğer hasta mahpuslarda da dikkate alınmalı diye düşünüyoruz. Hukuk herkese eşit şekilde uygulanmalıdır” dedi.

Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Selma Altan ise, Menemen R Tipi Cezaevinde bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve 2 kolu olmadığı için ATK’nin hakkında 3 defa “Cezaevinde kalamaz” raporu verdiği Ergin Aktaş’ın durumuna dikkat çekti.

2 kolu olmadığı için yıkanamayan ve vücudunun çeşitli yerlerinde mantar oluşan Aktaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Altan, “Yine Menemen R Tipi’nde Rojavalı ve belden aşağısı felç olan 19 yaşındaki Ahmedi Hami adlı hasta tutsak da var. Doktorların haftada 2 defa fizik tedavi görmesi gerektiğini söylemesine rağmen aylardır burada fizik tedavi uygulanmıyor. Yine aynı yerde Yusuf Bulut 2 buçuk yıl sonra tahliye olacak, 68 yaşında yatalak bir hastadır” diye aktardı.