İnşaat İşçileri Sendikası Üniversiteler Komisyonu Fİ-Yapı Bahçeşehir şantiyesinde asansörün düşmesi sonucu iş cinayetinde yaşamını yitiren 17, 19, 21 yaşlarındaki üç işçinin ölümünden sorumlu Çalışma Bakanlığı'nı protesto için Çalışma Bakanlığı'nın Kadıköy'deki İl Müdürlüğü'nde işgal eylemi gerçekleştirdi.

İstanbul Bahçeşehir’de  mühürlenen ve durdurulmuş olması gereken Fi-Yapı’ya ait şantiyede Pazartesi günü asansör düşmesi sonucu 17, 19, 21 yaşlarındaki üç işçi iş cinayetinde yaşamını yitirmişti.

İşçilerin hiçbir güvenlik önlemi alınmaksızın çalıştıkları ve olayın Torunlar İnşaat’ta 10 işçinin ölümüne neden olan asansörün bakımsız olması ve güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıkmıştı.

İnşaat İşçileri Sendikası Üniversiteler Komisyonu üyesi Yalçın Kaya ve Uğur Karadaş, saat 14.00 sıralarında Çalışma Bakanlığı’nın Kadıköy’de bulunan İstanbul İl Müdürlüğü’nde “Dünyayı Biz İnşaa Ediyoruz Altında Yine Biz Kalıyoruz Artık Yeter – İnşaat İş Üniversiteler Komisyonu” yazılı pankart açarak, ikisi çocuk, üç genç işçinin mühürlenmiş ve çalışmanın durdurulmuş olması gereken Fi-Yapı’ya ait şantiyede asansörle 23. Kattan düşerek yaşamını yitirdiğini ve bundan gerekli önlemlerin alınması için denetim yapmayan Çalışma Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu ve inşaatı yürüten firma ve kamu yetkililerinin bu iş cinayetlerinden sorumlu olduğunu, yargılanarak cezalandırılmaları gerektiğini  dile getirdiler.

15 dakika süren eylem sırasında görüntü alan Mücadele Birliği muhabirine kadın özel güvenlik görevlisi saldırarak cihaza el koymaya çalıştı.

Eyleme özel güvenlik ve polis müdahale ederek Yalçın Kaya ve Uğur Karadaş’ı gözaltına alarak Hasanpaşa Karakoluna götürdü. İnşaat İş Sendiksası Üniversite Komisyonu üyeleri eylem boyunca "İnşaat İşçisi Köle Değildir, Çalışırken Ölmek İstemiyoruz, Çocuk İşçilik Yasaklansın, Kavga Sokak Direniş Yaşasın İnşaat İş" sloganları attı.