İngiltere dil okulları kaliteli ve oldukça köklü kurumlar olduğu için İngiltere'de dil eğitimi öğrenciler tarafından tercih edilen ilk opsiyondur. İngiltere’de British Council tarafından onaylanmış yüzlerce dil okulu bulunmaktadır. Dil okullarının birçoğu Londra, Cambridge, Oxford, Brighton ve Bournemouth olmak üzere İngiltere’nin tamamına yayılmış bulunmaktır. İngiltere'de hemen hemen her bütçeye uygun dil okulu bulmak mümkündür. Öğrencilerin vize alabilmeleri için okulların mutlaka British Council tarafından onaylı olması gerekmektedir. Bunun dışında bu okulların bir kısmı English UK, Quality English, IALC, The English Network tarafından da akredite edilmiştir. 

İngiltere dil eğitimi için hangi şehirler tercih edilebilir?

Dünya markası bir şehir olan Londra her ne kadar seçeneklerin başında gelse de çoğu zaman da İngiltere’deki dil eğitimleri için öğrenciler daha ekonomik alternatifler sunan şehir ya da kasabaları tercih etmektedir. Bunlardan bazıları İngiltere’nin en Güney’inde bulunan sahil şehirleri Brighton ve Bournemounth’tur. Her birinde üniversite bulunur ve Londra’ya yakınlığı 50 dk.- 90 dk. kadardır. İngiltere’nin en akademik şehirleri olan Cambridge, Oxford’ta her zaman tercihler arasında üst sıralarda olan iki küçük üniversite şehridir. Ya da daha sakin, daha az Türk öğrenciyi misafir eden Torquay, Bath gibi küçük şehirler seçenekler arasında sizleri bekliyorlar. Dünya mirası listesinde yer alan Edinburgh, futbol isimleriyle ünlü Manchester, Beatles ve başka müzik gruplarıyla ünlü Liverpool Londra’dan sonra büyük şehir isteyen öğrenciler için uygundur.

İngiltere dil okulları için gerekli İngilizce seviyesi nedir?

İngiltere dil okullarına katılmak için gereken bir İngilizce seviyesi bulunmamaktadır. İngiltere dil okullarında başlangıç seviyesinden itibaren sınıflar vardır. Ancak öğrencinin sahip olduğu 1 veya 2 seviye İngilizce kendisine ilk gittiğinde İngiltere’deki sosyal hayatta oldukça faydalı olacaktır.

İngiltere dil okulu vizesi nasıl alınır?

İngiltere dil okulu vizesi ya da İngiltere öğrenci vizesi başvurusu için öncelikle gitmek istediğiniz İngiltere Dil Okulu’na kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. En az bir yıl geçerli pasaportunuz, şahsınızın ya da sponsorunuzun maddi durumunu gösteren belgeler İngiltere vizesi başvurusu için en önemli evrakları oluşturmaktadır.

İngiltere dil okulu fiyatları 2023

İngiltere dil okulu fiyatları haftalık 80 £’dan başlamaktadır. İngiltere dil okulları fiyatları haricinde konaklama, sigorta ve yaşam masrafları için de aylık en az 1.015 £ civarında bir bütçe ayrılması önerilir

Yurtdışı dil eğitimi almak için İngiltere dil okulları tercih eden öğrenciler için Londra Dil Okulları, Cambridge Dil Okulları, Oxford Dil Okulları ve Brighton Dil Okulları başta olmak üzere 450’nin üzerinde devlet tarafından sıkı denetimli, akredite İngiltere dil okulu bulunur. İngiltere dil okulları her bütçe, amaç ve seviyeye uygun yüksek standartlarda İngiltere dil kursu alternatiflerini sunmaktadırlar.

İngiltere dil okulu ve konaklama fiyatları 2023

İngiltere dil okulları konaklama fiyatları aylık 540 £'dan başlamaktadır. Genellikle aile yanı veya yurt konaklama seçenekleri ile karşımıza çıkarlar. Aile yanı konaklama İngiltere kültürünü daha yakından tanıma, daha çok pratik yapma olanağı sağlamasının yanında maliyetlerinin düşüklüğü sebebi ile de en çok tercih edilen seçenektir.

​Detaylar ve güncel indirimler için İngiltere dil okulu fiyatları linkine tıklayıp bilgi alabilirsiniz.

​Kaynak: https://lemonacademy.co.uk/ingiltere-dil-okullari-lemon-academy