İngiltere'nin başkenti Londra'da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayaların arasına daldı. Şehirde 'terör alarmı' verilmesine neden olan olayda 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı açıklandı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin olayı potansiyel bir 'terör saldırısı' olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Londra polisi, kamyonetin sürücüsünün 48 yaşında bir erkek olduğunu ve gözaltına alınarak hastaneye götürüldüğünü kaydetti.

İngiltere Müslüman Konseyi (BCM) sürücünün insanların üzerine 'kasten' sürdüğünü belirtti.

Yerel saatle 00.20 sularında meydana gelen olayda kurbanların birçoğunun teravih namazından çıkan kişiler olduğu aktarıldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 'korkunç bir olay' yorumunda bulunarak, "Düşüncelerim yaralananlar, onların yakınları ve olay yerindeki ekiplerle" ifadelerini kullandı.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, terör saldırısı olarak nitelediği olayın ortak değerlere, özgürlüğe ve saygıya saldırı olduğunu dile getirdi.

Han, ekstra polisin görevlendirildiğini açıkladı.BBC'nin haberine göre görgü tanıklarından biri, "Direkt üstümüze sürdü. Çok fazla insan vardı. Şoke oldum. Allah'a şükür kenara çekildim. Herkes yaralandı" dedi.

Bölgede yaşayan başka bir tanık ise bağıran ve çığlık atan insanlar gördüğünü söyledi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayın ardından şoke olduğunu belirterek, "Olayla ilgili camilerle, polisle ve Islington konseyiyle iletişim halindeyim. Düşüncelerim bu olaydan etkilenenlere birlikte" diye yazdı.