İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'deki iç savaşa siyasi bir çözüm bulunması yolunda Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın oluşturulacak geçici hükümette rol almasının mümkün olduğunu söyledi.

İngiltere daha önce Esad iktidarı terk etmeden herhangi bir diplomatik sürecin başlayamayacağını savunuyordu.

BBC Türkçe'deki habere göre, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cameron, İngiltere'nin Sky News televizyon kanalına bir mülakat verdi ve her şeye rağmen Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını vurguladı:

"[Esad] Suriye'nin geleceğinde bir rol üstlenemez. Bu konuda görüşümüz değişmedi. Elbette geçiş döneminin nasıl olacağı konusunda görüşmelerimiz çok kritik ve şu anda bu konuya odaklanmalıyız."

Beşar Esad'ı kendi halkını katletmekle ve mülteci krizini başlatıp Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) güçlendirmekle suçlayan Cameron, "Suriye krizi çözümlendiğinde Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalı" dedi.

RUSYA'NIN SURİYE HAMLESİ

Rusya'nın Suriye'ye sağladığı ve giderek artan askeri yardımlara da değinen Cameron, "Rusya ile görüştüğümüzde söylediğimiz bir şey var: Günün sonunda bu bölgenin istikrara kavuşması herkesin lehine" dedi.

Rusya'nın içinde de radikal İslamcıların bulunduğunu vurgulayan Cameron, "Bu nedenle radikal eğilimleri olan grupları birlikte çalışarak yenilgiye uğratmalıyız" vurgusunu yaptı.