2013 yılında emekliliğini açıklayan İngiliz tenisçi Elena Baltacha 30 yaşında hayatını kaybetti. Mart ayında Baltacha'nın karaciğer kanseri olduğu açıklanmıştı.

Profesyonel tenis kariyerinde 3 yıl boyunca İngiltere'nin bir numaralı bayan tensiçisi olmayı başaran Baltacha, 2010 yılında dünya sıralamasında ilk 50'ye girmeyi başarmıştı.

Kariyeri boyunca dört WTA turnuvasında çeyrek final oynamayı başaran Baltacha, 2010 yılında İstanbul WTA'de de mücadele etmiş ve çeyrek finale kadar yükselmişti.

Ukrayna asıllı Baltacha, 2013'te emekliliğini açıklarken, "16 yıl boyunca müthiş anlar yaşadım, ama vücudum çok fazla yıprandı. Bırakmak için doğru zaman olduğunu düşünüyorum" demiş ve emeklilik sonrasıda iyi bir koç olmak istediğini söylemişti.

Profesyonel kariyeri boyunca Baltacha'nın antrenörlüğünü yapan kocası Nino Severino, "Güzel, azimli ve kararlı Bally'i kaybettiğimiz için acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor" dedi.

Baltacha'ya kanser teşhisinin konulmasının ardından aralarında Andy Murray, Ross Hutchins, Martina Navratilova ve Tim Henman gibi tenis efsanelerinin de bulunduğu bir dizi tenisçi kanser farkındalığını artırmak veBaltacha'ya destek olmak için gösteri turnuvası düzenleyecekti.

15 Haziran'da düzenlenmesi planlanan turnuvanın Baltacha'nın anısına gerçekleştirileceği belirtildi. (BBC Türkçe)