İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yargılandığı davada kararın açıklanmasından önce yurttaşları, ‘iradesine sahip çıkmak’ için saat 16.00’da belediyenin bulunduğu Saraçhane’ye çağırdı. İmamoğlu’nun çağrısının ardından belediyenin önünde toplanmalar başladı. İBB binasına Atatürk'ün fotoğrafı asıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2019'daki yerel seçim sürecinde “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı ve savcının ‘siyasi yasak’ talep ettiği dava devam ederken, İmamoğlu duruşmaya verilen arada yurttaşları Saraçhane’ye çağırdı.

BirGün'den İsmail Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde mahkemenin duruşmaya saat 16.00’da devam edilmesine karar vermesinin ardından, duruşma salonunda bulunmayan İmamoğlu, bugün saat 13.47’de Twitter’dan bir paylaşım yaparak “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” dedi.

16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.

Çağrıya ilk yanıtı veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu’na destek vermek için Ankara’dan İstanbul’a yola çıktığını belirtti ve araç içinden bir fotoğraf paylaştı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN DESTEK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İmamoğlu'nun çağrısına destek verdi.

Davanın “ahmakça” olduğunu belirten Kaftancıoğlu, avukatların hiçbir talebinin kabul edilmediğini vurgulayarak, “Biz bugün 4’te mahkemede olurken, hepinizi Saraçhane’ye Ekrem Başkan’ın yanına yolluyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun çağrısının ardından Saraçhane’deki İBB binasının önünde toplanmalar başladı. İBB binasına ise Atatürk'ün fotoğrafı asıldı.

METRO İSTANBUL: SEFERLER SIKLAŞTIRILDI

Metro İstanbul, Twitter’da Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, metro seferlerinin sıklaştırıldığını belirtti.