İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu, Esenler'de ziyaret ettiği bir mahalle pazarında konuşarak, Maltepe ilçesinde 400 sandığın yeniden sayılması kararına tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Yahu sayılsın diyen siz, sayılmasın diyen siz. Ben anlamış değilim. Akıllara durgunluk veren bir iş" diyerek AKP'yi eleştiren İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) göre çağırdı. İmamoğlu, "YSK son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmaya başlamıştır bu durum. Üzülüyoruz. Dönüm noktasıdır, yapmasınlar" dedi.

‘SAYILSIN MI SAYILMASIN MI?’

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim bittikten sonra tüm gerekçeleriyle sürece itiraz eden Ak Parti ve bu sürece itirazlarında geçersiz oylar sayılsın dendi, sayıldı; bazı ilçelerin tamamı sayılsın dendi, sayıldı. E Maltepe tamamı sayılsın dendi, kabul edildi. Yahu kardeşim hızlı sayılsın dendi, yahu sayılsın diyen siz, sayılmasın diyen siz. Ben anlamış değilim. Akıllara durgunluk veren bir iş. Oradaki kurulları oluşturan iki hakim ve sonrasında gelip orada sayımı engellemeye çalışan siz, sonrasında niye fazla kurul kurulsun, iki kurulla sayılsın diyen de siz. Sayılsın mı istiyorsunuz, sayılmasın mı istiyorsunuz? Dünyaya olan karşı olan itibarına karşı lehine. Siz neyi düşünüyorsunuz? Tek derdiniz İstanbul'daki sayım tamamlanmasın. Zaman kazanınca ne elde edeceksiniz? Samimi olun ya.”

‘BENİM AKLIM ERMİYOR’

İmamoğlu, devamla "Kusura bakmasın, YSK son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmaya başlamıştır bu durum. Üzülüyoruz. Dönüm noktasıdır, yapmasınlar. Her şeyi denediler olmadı. bir baktılar ki kendileri bazı yanlış işlemler yapmışlar. Döndüler Maltepe'de ne çıkarabiliriz diye bakıyorlar. Benim aklım ermiyor. YSK'yi göreve davet ediyorum” dedi.