İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbullulara seslenerek mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Arkadaşlarımın bana verdiği bilgi doğrultusunda yağışın öğleden sonra saat 3'e kadar devam edeceği yönünde, dolayısıyla vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini, dışarıya çıkmamalarını ben buradan istiyorum" dedi.

İmamoğlu, herhangi bir yaralanma ihbarı almadıklarını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul'da 5890 personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. 2135 araçla ve iş makinası ekipmanlarla birlikte vatandaşımızın hizmetindeyiz. Çekmeköy'de 90 - 100 kilo metrekareye ve Sarıyer-Maslak civarında 80 kilo metrekareye yağışlar ile karşı karşıya kaldık. İstanbul genelinde 45- 50 kilo ile 100 arasında bir yağışı muhtelif bölgelerinde yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bir saati aşkın süredir buradan takip ettiğim biçimi ile bir bölgeye müdahalemiz en fazla 10 - 15 dakikayı bulmadı. Şu anda akışkanlık olabildiğince makul seviyede İstanbul genelinde. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgi doğrultusunda yağışın öğleden sonra saat 2'ye 3'e kadar devam edeceği yönünde dolayısıyla vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini, dışarıya çıkmamalarını ben buradan istiyorum."