İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kulislere Altılı Masa'nın toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında adaylık konusunda sorun yaşandığı ve Akşener'in masadan kalkmasının gündeme gelmesi bilgilerine ilişkin, "Bu masa ayrılık masası, parçalanma masası değil, masa eksilmemeli, birinin gönlü kırılıyorsa tamir edeceğiz, biri kaygılanıyorsa o kaygıyı gidereceğiz" diye konuştu. İmamoğlu, "Eksiklikleri gidereceksiniz, bugün bir araya gelmemenizin sebebi ne?" ifadesini kullandı.

İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Altılı Masa'nın adaylık konusunun konuşulduğu dünkü toplantı sonrası atmosferi de yorumladı.

"BU İKİ PARTİNİN BİRLİKTE DURUŞU, BİZE İSTANBUL'A KAZANDIRDI" 

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, ortak aday konusunda uzlaşıldığı bölümü okuyan İmamoğlu, "Konuşulanlarla örtüşmüyor, o zaman gidereceksiniz. Milletin güvenini emanet ettiği, bizim kurumsal bağımızla vekâletlerimizi verdiğimiz insanlar bir araya gelecek, bu sorunu çözecek. Sorumluluğun sırası Genel Başkanım ile başlar, Sayın Akşener ile devam eder, diğerleriyle bu iş toparlanır" dedi. İmamoğlu, "Bu iki partinin birlikte duruşu, bize İstanbul'u kazanmıştır. Başka siyasi unsurların da bize destekleri olmuştur bunu da biliyoruz. Ama bu iki partinin memleketi düşünerek, kaygıları gidererek... Konuşmadan uzlaşma olmaz" diye konuştu. 

"ALTILI MASA'DAN BİR EKSİLMEMELİ, İKİ EKSİLMEMELİ"

İmamoğlu, kendi adaylığı diye bir meselenin olmadığını belirterek, şunları söyledi: 

"Tabii ki benim adayım Genel Başkan, her CHP'linin öyle. Tabii karar verici Altılı Masa'dır. Bu kararı alırken, birbirini tatmin etmesi, kaygılarının giderilmesi önemlidir. 

Bu masa ayrılık masası, parçalanma masası değil, hepimiz ant içtik. Ben Altılı Masa'nın neferi olacağım, en çok hizmet eden insanı olacağım dedim. Altılı Masa'dan bir eksilmemeli, iki eksilmemeli. Böyle bir şey yok. Daha çok insanı kucaklamalıyız. 

Eğri oturacağız, doğru konuşacağız, doğruyu bulacağız. 

Birinin gönlü kırılıyorsa tamir edeceğiz, biri kaygılanıyorsa o kaygıyı gidereceğiz. Biz kolay mı kazandık İstanbul seçimini? Ana merkezde konuşulan meseleyle İBB adayı neden ilgilensin? 

"İKİ GENEL BAŞKANLA DA UZLAŞIN"

Siyaseten kim nereye gelecek ne yapacak zerre ilgilenmedim. Bir sorun varsa atlayıp gittim Ankara'ya, oturdum masaya, iki genel başkanla da uzlaşın... 

Kaç kişi inanıyordu İmamoğlu'nun seçim kazanacağına? Biz seçimi 31 Mart'ta kazandık, 23 haziran ödülü oldu. 

"MESELE, SONRASI"

Mesele sadece adaylık meselesi mi? 14 Mayıs'ı kazanma meselesi mi? Mesele, sonrası. Bunlar çok önemli ama esas oraya da hazır olma meselesi. Onun için de bir arada çalışmayı başarabilmeliyiz. 
Eksikler konuşulacak, kaygılar giderilecek, bir araya geleceksiniz. Bugün bile bir araya gelmemenizin sebebi ne? Eksiklikleri gidereceksiniz."