İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı ‘ahmak davası’nda verilen hukuksuz karara karşı bugün Saraçhane’de buluşulacak.

Saat 16:00’da başlayacağı duyurulan miting için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Saraçhane’deki buluşma için kurulan sahnede yalnızca “Millet, iradesine sahip çıkıyor” ifadesi ve Türk bayrağı yer aldı.

Mitinge Altılı Masa’da yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katılacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise önceden planlanan bir hastane randevusu nedeniyle programa katılamayacağını bildirdi.

Kentin pek çok noktasında gelen yurttaşlar, Saraçhane'de alanı dolduruyor. Saat 14.00 itibariyle Saraçhane'de hareketlilik oluşmaya başladı.

Alana çok sayıda polis de sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Dün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava karara bağlanarak, Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi. Verilen kararla birlikte İmamoğlu hakkında siyasi yasak süreci başlamış oldu.

Yurttaşlar, kararla birlikte İmamoğlu’nun çağrısına istinaden Saraçhane’deki İBB binası önünde toplandı.

Saraçhane’deki ilk buluşmanın ardından Twitter hesabından bugün için çağrı yapan İmamoğlu, “Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal’la buluşmak üzere sizleri yarın saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum” dedi.

Saraçhane’deki buluşmaya Altılı Masa’da yer alan partilerin genel başkanlarının yanı sıra birçok partinin, sendikanın, demokratik kütle örgütünün temsilcilerinin de katılması bekleniyor.