YSK ve A.A'nın sonuçları güncellemesinin ardından İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde önde olduğu kesinleşen Ekrem İmamoğlu, bir an önce hizmete başlamak istediğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'in ve Anadolu Ajansı'nın yaklaşık 14 saat sonra güncellediği seçim sonuçlarına göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu 14'üncü kez ekranın karşısına geçti.

'RAKİBİMİZLE ARAMIZDAKİ FARK YSK TARAFINDAN DA TESCİL EDİLDİ'

Sözlerine 30 saattir uykusuz olduğunu belirtip Tıraş olamadığı için özür dileyerek başlayan Ekrem İmamoğlu, rakibi Cumhur İttifakı adayı AKP'li Binali Yıldırım ile arasındaki farkı açıkladı:

"YSK'nın son girişi ile birlikte 16 sandık kalmıştır. Bizim ile şu an itibariyle rakibimizle aramızdaki fark 25 bin 158'dir. 4 milyon 168 bin 546 bize verilen oy. 4 milyon 142 bin 791 rakibimize verilen oy. Aradaki fark belki de bizim sonuçlarımızla örtüşecektir. Biz de ıslak imzalı tutanaklardan sonuçları girdik, YSK da aynı şekilde sonuç gösteriyor. Bizim ortaya koyduğumuz sonucun YSK tarafından tescil edilmesi önemlidir."

AKP'nin geçersiz oy açıklamasına da yanıt veren İmamoğlu, bir an önce hizmete başlamak istediğini belirtti:

"290 bin geçersiz oydan bahsedilmektedir. Bununla ilgili işlemden bahsedilmektedir. 2014'te geçersiz oy sayısı 472 bin 667'dir. Yüzde üçün biraz üzerinde olan geçersiz oy oranı 2014'te 4.7'dir. Bu da mümkündür. Bu süreci irdelemek dipsiz kuyuda süreç arayışına girer. Bu da süreci tekrardan baltalar. Bizim talebimiz bir an önce sürecin tamamlanması, toparlanması. Ülkemizin gerçek gündemine oturmasıdır. Bizi dünya takip ediyor. Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere birçok konusu vardır. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dün akşam söylediği gibi 2023 Haziran'ına kadar süren bir süreci vardır. Türkiye'nin bu gündemine odaklanıp süreci yönetmesi Türkiye'nin faydasına olacaktır. Özenle dinleyip şahsım adına takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. İstanbul'a bir an önce hizmete başlamak istiyoruz."

'TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYAN BİR BAŞKAN OLACAĞIMA SÖZ VERİRİM'

Seçim başarısı için tüm siyasi partilerin seçmenlerine teşekkür eden İmamoğlu, kendisini 'tüm siyasi partilerin oy verdiği bir siyasetçi' olarak tanımladı:

"Bana sandıkta AK Partili seçmen de HDP'li Saadet Partili, MHP'li seçmen de oy vermiştir. Bütün partilerin oy verdiği bir siyasetçi olarak bütün seçmenlere sahip çıkacağımı bildirerek bütün İstanbullulara teşekkürü borç bilirim.  İstanbul’da toplumun her kesimini kucaklayan bir başkan olacağıma söz veriyorum.  Bu şehrin çağdaş geleceğe dönük bir hizmetkarı olarak çalışacağımı beyan ediyorum. İstanbul için yolumuz açık olsun.  Bir kişinin kırılması bile beni üzer, söylemlerinize, tavır ve tutumlarınıza lütfen dikkat edin. İstanbul’da yaşayan her vatandaşımıza karşı aynı mesafedeyim.

'İSTANBUL KIRMIZI RENGE BOYANDI'

İstanbul'un sonucunun olgunlaştığını da ifade eden İmamoğlu, İstanbul'un kesinleşen sonuçlarla kırmızıya boyandığını ifade etti:

"Bu süreç artık toparlanmalıdır, toparlanmıştır. İnanıyorum ki İstanbul'un sonucu olgunlaşmıştır. Şu an itibariyle AA'nın verisinde nihayet İstanbul kırmızı renge boyanmıştır. Doğrular er ya da geç ortaya çıkar.  Bu ülkenin aydınlık bir geleceğe ilimle irfanla yürümesini çok istiyorum. Her zaman ışığım olacak olan cumhuriyet ilkelerine bağlılığımı ilan ediyor. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de minnet duygularımı iletiyorum."

'HENÜZ BİR TEBRİK ALMADIM AMA ARARLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM'

AKP ve Cumhur ittifakı'ndan henüz bir tebrik almadığını belirten Ekrem İmamoğlu, "Şimdilik tebrik almadım. Rakibim nazik bir insan. Devlet nezaketini bilen bir insan. Daha önce Birbirimizi tebrik ettiğimiz görüşmelerimiz oldu. Çok yakın zamanda ararlar diye düşünüyorum" dedi.

BİNALİ YILDIRIM AFİŞLERİ KALDIRILDI

Bir önceki açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin İstanbul’un bir çok yerine astığı, Binali Yıldırım'ın kazandığını ifade eden 'Teşekkürler İstanbul' afişlerinin CHP'nin çağrısı üzerine kaldırılmasını değerlendiren İmamoğlu, "Afişlerle ilgili çağrımızın karşılık bulduğunu duydum. Katkı sunan kimse teşekkür ediyorum. Afişlerin söküldüğü konusunda duyumlar aldık" dedi.