Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönem yaptığı Siirt mitingini unutan Varank, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rize ziyaretine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize, Artvin ve memleketi Trabzon’da bayramlaşma törenlerine katıldı.

İmamoğlu’nun Rize’deki programı yakından takip edildi. Şehrin meydanında bir konuşma da yapan İBB Başkanı’na, Rizeliler “Seni Cumhurbaşkanı yapacağız” diye seslendi.

BAKAN VARANK’TAN İTİRAZ

Ekrem İmamoğlu’nun, Rize’de mitinge dönen törene katılmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tepki gösterdi.

Varank, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbulun belediye başkanı;

NEDEN Rizede miting yapar?

NEDEN partisinin logo ve otobüsünü kullanmaz?

Zarar ettiği iddiasıyla öğrenci biletine bile zam yapan İETT'nin otobüsünü kendisi için tâ Rizeye NEDEN yollar? diye soramayanlar

Belediye hakkında neden yazdığımı soruyor...”

ERDOĞAN’IN SİİRT MİTİNGİNİ UNUTTU

Bakan Varank, tarihi unutmuş olsa gerek ki, İmamoğlu’nun Rize mitingini eleştirdi.

Oysa, AKP’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Siirt’te miting yapmış ve o mitingdeki konuşması nedeniyle hapis cezasına çarptırılmıştı.

SEDAT PEKER NEDEN MİTİNG YAPTI”

Mustafa Varank’ın paylaşımı sosyal medya kullanıcıların da tepkisini çekti. Bir kullanıcı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in seçimlerden önce Rize’de yaptığı ve AKP’ye destek istediği mitingi hatırlatarak şunları söyledi:

“Siz Sedat Peker’in ‘oluk oluk kan akıttığı’ Rize mitingi'ni neden yaptığını açıklarsanız, biz de size belki bir açıklama yaparız!”

Sedat Peker de bu tartışmayı Twitter hesabından paylaştı.