Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle açılan davada hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halaskar Yaşam Merkezi temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in kendisine ilişkin "Cumhurbaşkanımıza imreniyor" açıklamasına şu yanıtı verdi: 

"Benim böyle bir imrenecek bir tarafım yok. Keşke imrensem. Keşke hem İstanbul'a yaptıkları üzerinden hem de Türkiye'ye yaptıkları üzerinden keşke ama keşke imrenebilsem. Her akşam rüyalarına girdiğimi düşünüyorum" dedi.

SOYLU'YA YANIT: HALA EZBERDEN SAVURMAYA DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşam yaptığı, "Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar. Biz yapsak çarmıha gererlerdi" açıklamasına ilişkin İmamoğlu, "Çöpleri bile toplayamıyorlar diye bir beyanı olmuş aynı konuşmanın içerisinde. Sayın İçişleri Bakanı, çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Zaten İçişleri Bakanlığı'na başlarken bu konuda tek bir yönetmelik, kitap okumadığını beyan etmişti. Hala okumamaya, ezberden savurmaya devam ediyor. O savruladursun, biz işimize bakacağız. O da işlerini yapmaya gayret etsin" ifadelerini kullandı. 

'YORUM YAPAN CESUR İNSANLAR VAR'

İBB Başkanı İmamoğlu, AK Parti ve MHP tarafından yapılan "kesinleşmemiş bir karar üzerinden mağduriyet yaratıyorlar" ifadelerine ilişkin ise şunları kaydetti:  "Niçin fikirlerini söylemiyorlar? Kesinleşmemiş de olsa madem onları yaralayan yanları var. Niçin yorum yapmıyorlar? Yorum yapan cesur insanlar var, teşekkür ediyorum. Her iki siyasi partinin içinden beni arayıp üzüntülerini bildiren AK Partili, MHP'li siyasetçiler var. Bu lafı edeceklerine yetkili kurullarından ne düşündüklerini de söylesinler. Mesela hak etmiş miyiz, hak etmemiş miyiz? Merak ediyorum. Ben onlara bu soruyu sorayım. Ona bir cevap versinler, ben de onların yorumlarına o zaman cevap veririm."