Ağrı'nın Doğubayazıt ileçesinde cami önünde imamla tartıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Ahmet Bugrur isimli yurttaş, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu nezarette intihar ettiği ileri sürüldü.

Doğubayazıt'ta dün sabah saatlerinde gözaltına alınan 3 çocuk babası Ahmet Bugrur (37) isimli yurttaşın, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde hırkası ile intihar ettiği iddia edildi. Bugrur’un nezarette yaşamını yitirdiği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre, dün sabah ilçe merkezinde bulunan bir caminin önünde Bugrur, bir imamla tartıştı. Tartışma sonucu, Bugrur ve ismi öğrenilemeyen imam polislerce, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyette çıkan tartışmada Bugrur’un imama tokat attığı ve bu nedenle nezarete atıldığı iddia edildi.

AĞABEYİ ANLATTI

Bugrur’un ağabeyi Resul Bugrur, dün sabah saat 08.00 gibi emniyetten kendisini aradıklarını ve kardeşinin nezarete atıldığının iletildiğini belirterek, “Ben hemen karakola gittim ancak polislerin hiçbiri kardeşime dair bir bilgi vermedi. Daha sonra saat 10.00 gibi ailemizden birçok kişi geldi. Bizler karakol önünde kardeşimize dair bilgi almak için bekledik. Yarım saat sonra, emniyete bir ambulans geldi. Saat 11.00’de de cenaze aracı geldi emniyetin kapısına. O zaman kardeşimin kendini hırkası ile intihar ettiğini söylediler. Ancak cenaze aracı geldiğinde bizlere söylediler. Olaya dair nöbetçi polislerle konuşmak ve kamera görüntülerini izlemek istedik. Ancak bizlere nöbetçi polislerin o saatte orada olmadığını ifade ettiler. Bizler olay yerine gelen sağlık ekiplerinden biri ile konuştuk. Sağlık ekibindeki kişi, ‘Biz gelene kadar kardeşiniz ölmüştü’ dedi” bilgisini paylaştı.

AYNI NEZARETTEKİ KİŞİ GÖTÜRÜLDÜ

Resul Bugrur, kardeşi ile aynı nezaret ya da yan bölümde olduğunu belirtilen bir başka kişinin daha tutulduğunu ancak olay sonrası söz konusu kişinin nezaretten çıkarılıp götürüldüğünü söyledi.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Yapılan olay yeri incelemesinin ardından Bugrur’un cenazesi ilk olarak Doğubayazıt Devlet Hastanesi oradan da Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Hastanede yapılan ön otopside, her ne kadar boynunda morarma ve ekomoz bulunduğu belirtilse de Bugrur’un ölüm nedeni belirlenemedi. 

ÖRNEKLER ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ

Bugrur’un cenazesinden alınan örnekler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gönderildi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Bugrur’un cenazesi, dün gece saatlerinde Bazîd ilçe merkezinde bulunan Koçkıran Mahallesi Mezarlığı’nda defnedildi.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Bugrur ailesi, Doğubayazıt İlçe Emniyeti hakkında “ihmalsizlik” suçlamasıyla Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: MA