Konya Selçuklu’da bir imam Konya’da öldürülen doktor Ekrem Karakaya için greve giden sağlık emekçilerini hedef aldı. İmam, “Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” ifadelerini kullandı.

Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından sağlıkçılar bugün de grevlerini sürdürdü. Konya’nın Selçuklu ilçesinin Bosna Hersek mahallesinde bulunan Kayalar Camii’nde çekilen görüntüler tepki çekti. Görüntülerde minbere çıkan imam camiye gelen vatandaşlara doktorları hedef gösterdi.

İmam, 8  Temmuz tarihli yayınlanan hutbenin dışına çıkarak, “Dün hastaneler görev yapmadı. Günlük tedavi olacak adam var. Bu neyi getirir? Bu daha fazla doktorun öldürülmesini getirir. Sen hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” sözleriyle sağlık emekçilerini hedef aldı.

Son dönemde artan kadın cinayetleri hakkında da yorum yapan imam, cinayetlerin artmasını konunun haber yapılıp televizyonlarda gösterilmesine bağladı.

Doktor Tahsin Çınar, imam hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan imam hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.