İstanbul Beykoz Ortaçeşme Bağüstü Cami İmamı Azmi Koç, geçen yıl aracını sattığı kişiler tarafından dolandırıldı. Bu mağduriyetini bir kafede arkadaşıyla paylaşırken, “Beni dolandıran bu adamlar, hem hırsızlık hem dolandırıcılık yapıyor hem de elini kolunu sallayarak geziyor” dedi. Koç, aynı mekanda bulunan iki kişi tarafından Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği sanılarak müftülüğe şikayet edildi. Bunun üzerine İmam Koç hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma safhasında Diyanet’ten gelen müfettişlerce tanıkların ifadelerinin ‘altı doldurularak’ İmam Koç, devlet büyüklerine hakaretten savunması dahi alınmadan imamlıktan atıldı.

Hasan Önal’ın Bugün gazetesinde yer alan haberine göre, imam Azmi Koç’la ilgili süreç, geçen yaz aracını bir galericiye satmasıyla başladı. 100 TL kapora dışında bir para alamayan Koç, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Birçok suçtan sabıkaları bulunan galericilerle ilgili bir işlem yapılmaması Türk Diyanet Vakıf Sen üyesi Koç’u şoke etti.

Beykoz'daki bir pastanede imam olan arkadaşına konuyu anlatan Koç, “Beni dolandıran bu adamlar, hem hırsızlık hem dolandırıcılık yapıyor hem de elini kolunu sallayarak geziyor” dedi. Bu sözlerinin ardından aynı mekanda bulunan iki kişi Koç’a "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettin, sen paralel misin” diye tepki gösterdi. Koç’un durumu izah etmesine fırsat vermeden oradan uzaklaşan kişiler, Beykoz Müftülüğü’ne giderek Koç hakkında şikayette bulundu.

Diyanet’e şikayet edilen Koç hakkında soruşturma açıldı. Diyanet’ten gelen müfettişler ‘devlet büyüklerine’ hakaret ettiği gerekçesiyle Koç’un savunmasını almadan meslekten ihracına karar verdi.

Kendisini şikayet edenlerin şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçenin müftülükçe işleme koyulmadığını söyleyen Koç, “Aleyhime ifade veren kişileri ifadeleri sonrasında tanıdım. O kişiler şikayetlerinden vazgeçmelerine rağmen müftülük o kişilere ‘Şikayetinizin arkasında durun’ diyor. Dilekçeyi işleme almıyor” diye konuştu.