Bursa'da 45 yaşındaki polis memuru İlhan Ö., Nilüfer'deki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu'nun müdiresi ile yardımcısını, burada öğrenim gören çocuklarına kötü muamelede bulundukları iddiasıyla silahlı saldırıda bulundu.

Saldırgan polis memuru, kaçan müdireyi okul koridorunda kovalayıp odasında 4 kurşunla yaraladı, ardından da koridorda yardımcısını bacağından vurdu.

O anlar kameralara yansırken, İlhan Ö.'nün, müdireyi 1 ay önce tehdit ettiği; bunun üzerine yapılan suç duyurusunun ise dikkate alınmadığı öne sürüldü. Nilüfer ilçesinde polis memuru olan veli ilkokulda tartıştığı müdür ve yardımcısını, tabancası ile yaraladı.

Yaralı müdür ile yardımcısı hastaneye kaldırılırken polis memuru teslim oldu. Saldırı, Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu'nda saat 09.30'da meydana geldi.

İddiaya göre polis memuru olan 45 yaşındaki İlhan Ö., bu sabah çocuklarının öğrenim gördüğü okula gelerek Müdire Tülay Taş ve yardımcısı Sinan Delibaş ile tartıştı. İlhan Ö., çocuklarına kötü muamelede bulunduğunu iddia ettiği Taş ile Delibaş'ı tabancasıyla yaraladı. Yaralı okul yöneticileri ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

OKUL MÜDÜRÜ'NE 4 KURŞUN İSABET ETTİ

Öğrenci velisi polis memuru İlhan Ö.'nün saldırısı sonucu yaralanan Okul Müdürü Tülay Taş'ın vücuduna 4 kurşun, Yardımcısı Servet Delitaş'ın bacağına ise tek kurşun isabet ettiği bildirildi. Taş'ın vücudundaki kanamanın devam ettiği için ameliyatının sürdüğü açıklandı.

Saldırının ardından İlhan Ö., meslektaşları tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü..

Polis memuru İlhan Ö.'nün okul müdürü Tülay Taş ile Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş'ı vurduğu anların güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, okula gelen İlhan Ö. koridorda yürürken kendisini görüp odasına kaçan Okul Müdürü Tülay Taş'ı kovalayıp burada art arda tetiği çekip, vuruyor.

İlhan Ö., daha sonra odadan çıkıp bu kez Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş'ı görüp onu da vuruyor. Delibaş'ın yere yığılmasının ardından, İlhan Ö.'nün okuldan ayrıldığı anlar saniye saniye görüntülendi.

'1 AY ÖNCE TEHDİT ETMİŞTİ, SUÇ DUYURUSU DİKKATE ALINMADI'

Eğitim- Bir- Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise okula gelip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Polis memurunun bir ay önce de okul müdürünü tehdit ettiğini söyleyen Numan Şeker, yaptıkları suç duyurusuna rağmen okulda önlemlerin alınmadığını öne sürdü. Şüphelinin bu sabah elini kolunu sallayarak okula geldiğini ifade eden Şeker, şunları söyledi:

"Kendisi, müdür hanıma soru dahi yöneltmeden 4 el ateş ediyor. Daha sonra hızını alamıyor dışarı çıkıyor. Silah seslerini duyarak gelen müdür yardımcısına da ateş ediyor. Tahminen söylüyorum ki kurşunları bittiği için daha sıkamamış. Yoksa Allah korusun 5 kurşunu olsa önüne gelene ateş edecek. Bunun acilen tedbirlerinin alınması gerekiyor. Şu anda müdüre hanım ameliyatta. İnşallah durumu iyiye gidecek. Müdür Yardımcısı arkadaşımızın bir kurşun isabet etti durumu iyi. Eğitim-Bir- Sen olarak diyoruz ki artık bakan bu çığlıkları duysun ve gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Bakanın gündemine şiddetin girmesi için, ne kadar eğitimcinin ölmesi gerekiyor? Acilen tedbirlerin alınması gerekiyor. Yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Disiplin yönetmeliğinin değişmesi ve her okula kadrolu güvenlikçinin verilmesi gerekiyor. Maalesef bu günkü olayın ayak sesleri bir ay önceden duyulmuştu."

EMNİYETTEN YAZILI AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden de yazılı açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle: ''11.04.2018, saat 09.30'da ilimiz Hasanağa Mahallesi, Kadir Çavuşoğlu İlköğretim Okulu'nda silahla yaralama olayı meydana gelmiştir. Olayda; Emniyet Müdürlüğümüz kadrosunda görevli polis memuru İ.Ö. (45) okulda öğrenim gören çocuklarına kötü muamelede bulunulduğu iddiası ile Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nı bacaklarından vurmuş olup (hayati tehlikeleri bulunmamaktadır), anılan polis memuru kullandığı silahla birlikte görevlilerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Derhal Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli tahkikat başlatılmış, idari soruşturma da başlatılarak polis memuru İ.Ö. görevden uzaklaştırılarak (açığa alınmış) müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır." Voleybol hakemliği de yapıyordu

Bu arada okulda bacağından yaralanan Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş'ın ulusal voleybol hakemliği de yaptığı öğrenildi.

'SALDIRI BURADA OLDU' DİYE SELFİE ÇEKTİLER

Bu arada saldırı sonrası okulda bulunan bazı kişilerin olaydan 2,5 saat sonra okul önünde cep telefonu ile hatıra fotoğrafı çektirmeleri velilerin tepkisine neden oldu. Bir veli, "Okulda yaşanan dehşetten sonra böyle bir fotoğrafın çekilmesine anlam veremiyoruz. Bu kişiler kim çok merak ediyoruz" dedi.

Kaynak: CNN Türk